Opra Vinfri je istakla da od 90-ih godina praktikuje tehniku zahvalnosti koja može da menja živote. Svakog dana zapisuje na papir 5 stvari na kojima je zahvalna, a tokom praktikovanja ove tehnike, Opra ističe da je važno da zapamtite sledeće:

"Morate biti precizni kada navodite na čemu ste zahvalni. Nemojte samo zahvaliti za svoje zdravlje, zahvalite se na tome što je bol u grlu bio samo prehlada, zahvalite se na operaciji kolena koja vam je pomogla da sada možete da se šetate i planinarite brže i više nego ikada ranije, zahvalite se za svaki udah..."

Važno je da u pisanju zahvalnosti navodite precizno na čemu ste zahvalni, opišete detalje, istaknete određene situacije. Opra tajkođe ističe da je važno i u koje vreme praktikujete zahvalnost, odnosno u kakvom periodu života.

"Naravno da ćete biti zahvalni kada sve ide po planu koji želite, ali stvar je da u najgorim vremenima pronađete stvari na kojima možete da budete zahvalni. Energija se stalno menja, važno je da imate vere, a vibracije se menjaju nabolje kada se fokusirate na ono što imate umesto na ono što nemate.

Opra smatra da je zahvalnost moćan alat koji može doneti boljiživot, kao i da će zahvaljujući njemu vašu stvarnost preplaviti dobrota, milost i sreća.

Izvor: Sensa