Kako da privučem ljubav? Zašto još uvek nisam upoznao/la pravu osobu za sebe? Ova pitanja sebi postavljaju mnoge osobe koje tragaju za pravim partnerom. Nažalost, mnogi ljudi ulaze i izlaze iznova iz loših i toksičnih veza, ne menjajući obrasce ponašanja u odnosima, izbor partnera i svoje vizije veza. Ono što može promeniti celu situaciju jeste promena naših misli i perspektive, odnosno rad na sebi.

Gabrijela Bernštajn, autorka kniiga za lični razvoj i motivaciona govornica, koju mnogi nazivaju naslednicom Lujze Hej, objasnila je šta je najvažnije za privlačenje ljubavi:

"Tajna privlačenja romanse kakvu želite jeste da očistite sebe iznutra. Jeste da izmestite sebe u prostor u kojem uživate. U tome da podignete svoju energiju, jeste da istaknete tu dobrotu koja je u vama. I tada ćete početi da privlačite. Ne radi se o tome da li ste propustili određene signale, ili o postavljanju vizija na mapi želja (vison board). Stvar je u tome kako se vi osećate. Koju energiju emitujete - to je ono što je najvažnije."

Svaka promena spolja započinje iznutra. Na polje ljubavi utiče energija kojom zračite, vaša očekivanja, emotivni sklop, rane koje nosite, želje koje imate, očekivanje... Sve ono što se taloži u vašem srcu može imati uticaj na romantičnu sferu vašeg života. Zato odlučite da očistite sve ono što je negativno, što vas sabotira i ograničava, a ostavite ono što vas iznutra golica i podstiče da raširite krila i poletite u prave doživljaje ljubavi.

"Priznajem da sam pogrešno birala do sad. Opraštam ovu misao i ponovo biram. Ja biram ljubav."- poruka je Gabrijele Bernštajn.

Izvor: Sensa