Stiže nam čarobna i inspirativna jesen, a novo vreme, nova životna pozornica. Važno je da ove jeseni osvestimo kakvo značenje dajemo sebi, koji ton biramo za ovu etapu, šta priželjkujemo.

Vreme je da sipate sebi veliku šolju omiljenog čaja, uzmete prelepu beležnicu ili omiljeni laptop i napravite plan za ovu jesen. Plan ne treba da podrazumeva to da konačno treba da nađete tehničara da popravi vrata, predate prijavu kadrovskoj rezervi, upišete dete kod novog vaspitača i pokažete stomatologu taj zub što vas muči. Ionako ćete sve ovo uraditi, bez lepog dnevnika i bez magičnog raspoloženja - ovo je sama rutina života, bez koje ne možete.

Predlažem vam da odvojite sat-dva, a možda, ako ste velikodušni prema sebi, i više sati za razmišljanje o tome šta će vam ova jesen zaista biti dobra, korisna i neophodna. Koje resurse, rezerve i potencijal ima za vas lično? Budite iskreni prema sebi, hrabro postavljajte sebi pitanja, aktivnije sanjajte.

Dakle, evo nekoliko korisnih pitanja koja treba sebi da postavite ove jeseni:

1) Koje su moje osnovne vrednosti i da li zaista živim po njima?

2) Šta za mene znači "živeti" i "biti živ"?

3) Koji su moji prioriteti i šta radim da ih ostvarim?

4) Koje stvari iz prošlosti želim da spalim kao jesenje lišće i da im se više ne vraćam?

5) Zašto sam neke stvari tvrdoglavo odlagao za kasnije, iako to želim, iako mi je to zaista važno?

6) Kojim novim stvarima želim da ispunim ovu jesen i svoj život?

7) Kakav sam zaista? Kako da poznajem i vidim sebe? Šta sa sobom tek ističem i prepoznajem?

8) Po čemu će se tačno ova moja jesen razlikovati od svih ostalih godišnjih doba mog života?

Ovo malo jesenje druženje sa samim sobom predstavlja odlično vreme da bolje razumete sebe i sve postavite na svoje mesto. Doći će važni odgovori i svest. Biće više poverenja i topline prema jeseni koja vam je već blizu. Kojim god bojama da je ofarbate, tako će i biti.

(Sensa)

BONUS VIDEO:

Vitamini jeseni i zime Kineska medijska grupacija