Grafički dizajner Miguel Rato odlučio je da kreira radni biografiju kao tetrapak za mleko. „Hteo sam da napravim nešto drugačije i da privučem pažnju."

Jenny Johns je svoj CV napravio kao kutiju u kojoj je igra kartama. Svaka karta predstavlja po jednu stavku u biografiji. „Mislim da je ova igra odličan način da ispričam svoju priču i filozofiju mog dizajnerskog rada."

Pripremite se za razgovor za novi posao: evo koja su glavna trik pitanja na konkursu za radno mesto u kompaniji Fejsbuk...

Da li ste ikad pomislili da igrica Super Mario Bros može da bude nečiji CV? Robby Leonardi kreirao je sebe kao lika koji pliva kroz istoriju svog iskustva. Sve do sekcija: sposobnosti, interesovanja, itd.

„Želeo sam da kreiram CV koji je drugačiji od svih ostalih", rekao je dizajner Kelly Weihs. I tako je i bilo. Osim što je uz pomoć ove radne biografije dobio posao, privukao je dosta pažnje na internetu.

Marketing menadžer Nick Begley napravio je biografiju na omotima čokoladica, da bi privukao pažnju potencijalnim poslodavcima. Podaci o hranljivosti proizvoda ovde su obrazovanje, radna etika i sposobnosti.

Izaberite posao iz snova uz pomoć energije horoskopskog znaka...

Art direktor i fotograf Omondi Abudho bio je inspirisan da kreira CV kao kutiju jednog jutra dok je kupovao kafu. Na spoljnim stranama nalaze se kreativni „nutritivni" podaci.

Ilustrator Monica Gomes i grafički dizajner Miguel Rato ujedinili su svoje kreativne snage i znanja - grafiku i tipografiju i dizajnirali vrlo originalni CV, prenosi The Guardian.

Izvor: Biz life