Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

5 pitanja koja će vas učiniti srećnijim i sada i sutra

Zaboravite velike ciljeve koji vam remete sreću u ovom trenutku! Tražite one velike ciljeve koji vas čine srećnim već sada, dok ka njima idete i to uz pomoć ovih 5 pitanja.

  Izvor: Foto: Profimedia

Ponekad jednostavno nismo svesni realnosti i nemamo odgovore na najjednostavnija životna pitanja, koja smo izgubili tragajući za velikim smislom i idejama. Ovih pet pitanja će podići vaš nivo svesti i pomoći vam da promenite svoj život i postignete stvari koje ste želeli.

1. Šta osećate?

Naša osećanja i emotivne reakcije veoma moćno odražavaju šta je ono što mi vrednujemo. Na primer, ukoliko ste ljuti, razočarani ili isfrustrirani to oslikava vašu neusklađenost sa vašim vrednostima. Negativne emocije pokazuju kršenje vrednosti. Sa druge strane, pozitivne emocije kao što su zadovoljstvo ili uzbuđenje pokazuju da su vaše vrednosti potvrđene. Na primer ukoliko bi vaš šef rekao da je vaš rad veoma loš, a vi ste u njega uložili sate vremena i energije, osetili biste se isfrustrirano jer ste verovali u suprotno. Da je vaše zalaganje pohvaljeno osetili biste prijatne emocije za dobro obavljen posao. Potvrdili biste svoju ličnost i profesionalizam, navodi "Enterpreneur".

2. Šta posmatrate?

Od trenutka kada otvorimo oči mi posmatramo svet oko svebe. Ironično ali istinito je da zapravo ne znamo šta je to u našoj observaciji. Sećate se priće o čoveku koji se popeo na drvo kada se reka izlila i potopila njegovo selo? Čovek je molio Boga da mu pomogne i kada se udavio pitao je istog zašto mu nije pomogao na šta mu je ovaj rekao: „Kako nisam, poslao sam ti sve te silne spasilačke čamce, a ti si vikao da će te Bog spasiti i nisi hteo da uđeš". Skoncentrišite se i vidite stvari koje su vam pred nosem. Takođe, ukoliko često ponavljate istu grešku razlismite šta iz toga treba da naučite, a još niste. Razmišljate o svojim emocijama i postupcima, o onome što drugi rade, posmatrajte svet oko sebe i ne dozvolite da vas svakodnevica sputa da vidite očigledne stvari.

3. Šta mislite?

Ukoliko se posvetite svojim zapažanjima jasnije ćete razumeti svoja osećanja. Često ljudi ostaju u lošim ili nasilnim vezama, a kao objašnjenje govore „Đavo kojeg poznajem je bolji od onog kojeg ne znam". Iz ovoga zaključujemo da se ili plaše promene ili se plaše da bi sledeći partner bio gori. Razumevanje vaših misli dovodi do razumevanja vašeg ponašanja jer ponašanje proizilazi iz mišljenja. Ukoliko naučite da istaknete sebi svoje mišljenje, da ga razložite i kritički prosudite da li je dobro već ste učinili mnogo za sebe.

4. Šta želite i zašto?

Kada znate ono što želite jasnije se samoidentifikujete i razumete svoju svrhu i ciljeve. Kada na ova pitanja odgovorite, svesni ste svojih izbora. Nedostatak jasnoće dovodi do neostvarenih aspiracija. Namere su vam jasnije i postižete ono što želite. Nakon što identifikujete, šta želite razjasnite zašto je to tako indentifikovaćete svoje vrednosti. Kada znate zašto lakše ćete opravdati svoje neuspehe i puteve. To će povećati vašu motivaciju i odlučnost.

5. Gde je vaš fokus?

Odgovor na ovo pitanje će vam doneti još mnoge odgovore u životu. Vaši rezultati su posledica vašeg fokusa. Često ćete biti razočarani životom i situacijom u kojoj se nalazite. Razmislite zašto je to tako i šta su zapravo vaši ciljevi. Neka loše stvari nikada ne budu u vašem fokusu. Ne opterećujte se time što nemate, već idite ka tome što želite da imate. Središte vaše pažnje je ono što određuje vaš život i veliki izvor moći.

kako_ostvariti_svoje_zelje_5_pitanja_koja_vode_ka_uspehu_i_zadovoljstvu_1
Izvor: Foto: Profimedia

Izvor: Bizlife

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Lični razvoj