Kroz život se smenjuju oluje i svetli dani, i nakon svih njih postajemo drugačii, oni nas formiraju i definišu. Čak i kada dođe do problema, od njih učimo, postajemo jači, razvijamo se kada ih prevaziđemo. Ipak, kada su dani negativni, ponekad nam se čini teškim da sebi pružimo podršku, da se uspravimo, utešimo i motivišemo.

Donosimo vam 3 rečenice koje treba izgovoriti u lošim danima:

1. "Sve ovo trajaće samo neko vreme." - Morate shvatiti da je sve na ovom svetu privremeno, čak i vaši problemi. Iskustvo vam pokazuje da sve prođe i postane juče, a mnoge vaše brige iz prošlosti već ste zaboravili. Sve se menja, a mi se prilagođavamo.

2. "Život brzo prolazi."- Ovo je druga fraza koju morate češće da ponavljate u sebi, posebno u teškim vremenima. U ovakvim situacijama postavite sebi pitanje, da li ćete se za pet godina brinuti o tome šta se sada dešava? Najverovatnije ne. To znači da to ne utiče na vaš život tako globalno kao što izgleda. Život je konačan, zašto onda roniti u negativnosti? Kada se pojave teškoće, bolje ih je doživljavati kao iskustvo, a ne kao beskrajne probleme.

3. "Život je uvek crnobeo." - Sreća i nevolje ne traju večno. Uvek se smenjuju. A ako je sada loše, onda će biti dobro. Ovako funkcioniše naša psihologija. Negativno i pozitivno se smenjuju, a mi iz toga treba da učimo i zajedno s tim se menjamo i rastemo.

Izvor: Sensa