Nemački psigholog Erih From, najpotznatiji po svom delu "Umeće ljubavi" u jendom od citata otkriva kako da znamo da li nas partner iskreno voli:

"Postoji samo jedan dokaz prisustva ljubavi: dubina odnosa i snaga života u svima, to je ono po čemu se ljubav prepoznaje."

Šta je to dubina odnosa?

Prva stvar koja je važna za dubinu odnosa jeste to da možemo da podelimo sa partnerom šta god želimo. Ne plašimo se, ne plašimo se bilo kakve ocene, ismevanja i tako dalje. Ne plašimo se uopšte ničega. Partneru možemo da kažemo apsolutno sve. Kada stvari koje su vam na srcu ne možete da kažete osobi iz bliskog okruženja, to pokazuje da veza nije dovoljno duboka.

Druga stvar koja se vezuje za dubinu odnosa jeste nivo interakcije i razumevanja. Ovo se odnosi na slušanje. Isto kao što partneru možete da kažete sve, tako treba da postoji i sposobnost slušanja sa jedne i druge strane. Važno je da razumete voljenu osobu, podržite, slušate - ovo je ljubav.

A šta je to "životna sila" koju spominje Erih From? To podrazumeva da kada postoji u odnosu iskrena ljubav, mi razvijamo jedni druge, pomažemo, podržavamo. Ovo je moć života. Prava ljubav jeste kada u odnosu obe strane počinju da cvetaju. U partnerima se budi kreativna snaga da učine nešto novo, da poboljšaju svoj život i manifestuju zajedno svoje snove. Ovo je ta prava ljubav koja pomera sve granice!

Izvor: Sensa