Ljubav je često puna izazova i testova, ali kada se pojave uznemirneost, anksioznost i napetost kod jedne ili kod obe strane, to može dodatno zakomplikovati situaciju. Važno je da u takvim trenucima znate kako da pomognete srodnoj duši, date joj snagu i razumevanje, i učinite vaš odnos još boljim.

Evo koje 3 stvari treba da uradite kda je vaš partner anksiozan:

1. Razgovarajte sa njim - Važno je da imate otvorenu komunikciju i da pokažete partneru da ga zaista razumete. Podelite svoja osećanja, jer ćete tako podstaći drugu stranu da se otvori i da podeli sa vama kako se oseća i doživljava određene životn esituacije. Saslušajte i pokažite da imate razumevanja - ovo je prvi korak da pomognete osobi koju volite.

2. Pokažite da ste tu, dajte mu osećaj sigurnosti - Ljubav treba da bude jednako jaka, i u dobru i u zlu. Pokažite partneru da ste tu za njega - ne igrajte igrice, ne manipulišite, ne prebacujte krivicu, ne ulazite u rasprave... Pokažite dragoj osobi da ste njen oslonac i da nastavite da planirate to i da ostanete.

3. Prihvatite jedno drugo - Važno je i da prihvatite osećanja svog partnera. Ne shvatajte sve lično, radije slušajte partnera i pokušajte da razumete. Dajte do znanja partneru da vam može reći bilo šta, a da ga vi ne osuđujete i da se ne ljutite zbog toga. Nikako ne omalovažavajte njegova osećanja, već ih poštujete.

Anksioznim osobama je izuzetno važno razumevanje i podrška bliskih ljudi. Ovo je jedan od važnijih segmenata da se ovo stanje prevaziđe, a vekovima je poznato da ljubav zaista u svim situacijama može biti lekovita.

Izvor: Sensa