Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POZNATI RUSKI PSIHOLOG - 5 ZNAKOVA DA NE ŽIVITE SVOJ ŽIVOT: Saznajte da li sami odlažete sopstvenu sreću

5 znakova da ne živite svoj život prema poznatom ruskom psihologu Mihailu Labkovskom - prestanite da odlažete svoju sreću!

 5 znakova da ne živite svoj život Mihail Labkovski. Izvor: Shutterstock

Popularni ruski psiholog Mihail Labkovski inspiriše svojim citatima o životu, odnosima, autentičnosti. Njegovi saveti su fokusirani i na sindrom "odložene sreće" koji je prisutan kod mnogih,. "Biću srećna kad smršam; "živeću potpuno kada nađem partnera"; "moj život će biti super kada promenim posao"... Svoju sreću odlažemo svakodnevno, umesto da se oslonimo na ono što je stvarno, da osvestimo prilike i lepote koje trenutno imamo - sada i ovde.

"Pored rešavanja beskrajnih zadataka, ne dozvoljavamo sebi da budemo srećni iz raznih razloga", istakao je psiholog.

Mihail Labkovski je naveo pet razloga zašto se to dešava i kako da se oslobodimo ovog uverenja koje nas sabotira:

"1. Navika razmišljanjanja o lošem - Ovo je priča o čaši koja je poluprazna. Navika da mislite da je puna je vaš izbor, sama čaša na to ni na koji način ne utiče.

2. Prilog uz gradivo - Sve dok mislite da sreća zavisi od novca, vitke figure, lepog života ili velikog broja pratioca, sami mu blokirate put u svoj život.

3. Ogorčenost se nalazi unutra - Ogorčeni smo na roditelje, partnere, prijatelje, kolege i uopšte sve okolo. Nesebično negujemo ove pritužbe i tako živimo život žrtve koja je "tako nesrećna".

4. Crna zavist - Ovo je način da se ocrne dostignuća drugih. Zajedno sa njom uvek postoji radost zbog neuspeha drugih ljudi. I jedno i drugo ukazuje na to da ste emocionalno zavisni od onih oko vas. Ali njihovi uspesi i greške ne bi trebalo ni na koji način da utiču na vaš život.

5. Pronalaženje razloga da ne budete srećni - To se dešava nesvesno, ali vas stalno nešto ometa: događaji u svetu, odluke i mišljenja drugih ljudi, životne okolnosti itd. "

Izvor: Sensa

Ovo ne smete propustiti

Komentari 1

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mm

Izvinte molim,ne bih se složila baš potpuno sa ovakvom teorijom...Pitanje "Sreće" itekako može da poveže sa izborom prijatelja,partnera,sa količinom novca,dobre vitke figure,dopadljivosti od strane društva..SVE ovo ima veze sa srećom..jer nažalost,nije pravilo da se"Dobro-dobrim vraća",i ne znači da ako se vi postavite kao prijatelj toj odabranoj osobi,da će ta osoba hteti vama biti prijatelj..i ne znači da Ako VI igrate pošteno da će suprotna strana prema VAMA biti korektna..goomila spoljnih faktora mnogo utiče na psihu pojedinca..do te mere da se doobar broj kvalitetnih ljudi povuče u sebe i otudji od svih>:((<:(

Najnovije

Lični razvoj