Kada nas izda voljena osoba kojoj smo verovali i kada nas njeni postupci razočaraju, to može biti jedna od najtežih udaraca koje život zadaje. Sigurno ste u životu imali situaciju da neku osobu zamišljate kao oslonac, verujete da je ona prava, da je odana i da je to neko ko bi u pola noći bio tu za vas, a onda se susretnete potpuno sa nekom novom stranom njegove ličnosti. Suočavate se sa istinom, ta osoba skida masku i vaši snovi i očekivanja se ruše poput kule od karata.

Svaka izdaja ili razočaranje od strane voljene osobe donosi određenu krizu u životu, a evo kojih 9 stvari treba da osvestite kada se nalazite u takvoj situaciji:

1. To je njegov/njen greh, a ne vaš - Nemojte tražiti krivicu neprestano u sebi, nemojte sebe mučiti, niti razmišljati o negativnim posledicama. Osoba koja vas je izdala to treba da nosi sa sobom, a ne vi. Osvestite da je vreme da bez tereta krenete napred.

2. Što se pre otkrije, to je bolje - Bilo bi još gore da je ta osoba duže bila u vašem životu i zauzela sve važnije mesto. Vi biste joj još više verovali, a na kraju biste se dodatno razočarali. Suočavanje sa istinom je bolno, ali često dragoceno iskustvo.

3. Čin ove osobe nije ceo vaš život, već samo deo njega - U redu je da imate negativne emocije ili da se suočite sa bolom, ali ne dozvolite da vetza sa ovom osobom definiše ceo vaš život. Vreme je da se više fokusirate na uravnotežena područja svog života.

4. Rastanak sa takvom osobom nije gubitak, već dobitak - Više nećete trošiti svoje dragocene resurse na osobu koja ne zaslužuje vaše vreme, energiju i pažnju. Oslobođeni ste od takve veze.

5. Vaš bol i vaš bes treba da postanu vaša snaga - Sublimirajte energiju iz bola i besa u nove akcije. Gradite, stvarajte, učite, komunicirajte. Radite sve što vas čini srećnim.

6. Ovo je pravo vreme da učvrstite svoju snagu - Još jednom, shvatite koje su najvažnije vrednosti za vas. Šta nosite sa sobom do kraja života?

7. Čovek je napravio svoj izbor počinivši izdaju. A vi napravite svoj izbor - Ova osoba je već napravila svoj izbor, odlučivši se na takav korak. Ali vaš život je u vašim rukama, uvek možete napraviti novi izbor koji će vam poboljšati život.

Izvor: Sensa