Testovi ličnosti nam pomažu da saznamo više o sebi – koji su naši strahovi, šta nam se sviđa i šta ne sviđa, kakve su nam preferencije i još mnogo toga. Takođe, testovi nam pomažu da steknemo uvid u našu emocionalnu inteligenciju i u svoj IQ. Iza testova obično stoji nauka, pa su legitimni i iznad svega zabavni. Kopaju duboko po našem racionalnom misaonom procesu i mere naš emocionalni pristup stvarima i životu. Testovi ličnosti mogu da se vrte oko malih detalja na ljudskom telu, poput oblika lica ili prstiju, oblika noktiju, linije vilice, oblika lica i očiju, oblika dlana, boje očiju... svaki detalj našeg tela govori nešto o našoj ličnosti. Kada je reč o kosi, od srednjeg veka verovalo se da ako žena ima dugu kosu, onda je ona simbol harmonije, plodnosti i bogatstva. Šta dužina kose govori o vama?

Ako imate kratku kosu

shutterstock_86324290.jpg
Shutterstock Dužina kose vas odaje test ličnosti

Žene sa kratkom kosom obično su samouverene i veoma dobri drugari. Imaju mnogo prijatelja i pokazuju integritet u svemu što rade. Takođe, veoma su dobre u svojim poslovima i analizama. Odlične su u vođenju intelektualnih razgovora, a čak i tokom konflikta ostaju mirne i imaju odličnu samokontrolu. Vrlo retko ćete videti da su nepromišljene i impulsivne.

Ako imate kosu do ramena

shutterstock_2247522611.jpg
Shutterstock Dužina kose vas odaje test ličnosti

Žene sa kosom do ramena veoma su ženstvene. Prihvataju svoju žensku energiju i imaju jake stavove i jasnu odlučnost. Takođe su veoma sofisticirane i vole izazove, ali ostaju odlučne u životu. Oni su dobre u sklapanju prijateljstava, prilično pričljive, ali i veoma dobro slušaju.

Ako imate bob

shutterstock_1993847405.jpg
Shutterstock Dužina kose vas odaje test ličnosti

Žene sa bob frizurom su otvorene i iskrene. Nikada neće ulepšavati svoje izreke i veoma su direktne. Održavaju strogu ravnotežu između svog profesionalnog i ličnog života, rado istražuju nova mesta i traže nova iskustva. Budući da imaju jednostavan i jasan način razmišljanja, one su dobri savetodavci i drže distancu od haotičnih stvari i situacija.

Ako imate dugu kosu

shutterstock_2110972397.jpg
Shutterstock Dužina kose vas odaje test ličnosti

Žene sa dugom kosom su uporne, strpljive i oprezne. Imaju velike snove i ne plaše se da ih pretvore u stvarnost. Ne veruju u kratkoročne veze, već ulažu u dugoročne odnose i prilično su selektivne kad je reč o druženju sa ljudima.

BONUS VIDEO:

Najveća greška na početku veze MONDO/Uroš Arsić

 Sensa/Z.A.