Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miostatski (Omura) test: evo kako da saznate sve odgovore od tela i svog nesvesnog

Davna iskustva, nikad do kraja proživljene emocije, zabranjeni delovi našeg života i iskustva kriju se od naše svesti... evo kako da ih izvučete na površinu!

  Izvor: Foto: Profimedia

Šta je istina? Naše telo će na ovo pitanje katkad dati drukčiji odgovor od uma. Telo je nepristrano i ono što se skriva u podsvesti može da se razotkrije jednostavnim mišićnim (kineziološkim) testom. Mišići će oslabiti na sve ono što nam stvara stres, a ostati čvrsti na sve ono što nas tišti. Psihoterapeutkinja dr Nada Kaiser uči nas kako da upotrebljavamo ovaj moćni alat.

Još je Sigmund Freud upoređivao svest i podsvest sa santom leda. Vršak koji pluta na površini vode samo je mali vidljivi deo onoga što krijemo duboko u sebi i što je nevidljivo, nedostupno i potopljeno ispod površine. Davna iskustva, nedopuštene i nikad do kraja proživljene emocije, zabranjeni delovi našeg života i iskustva kriju se od naše svesti iako iz podzemlja umeju potajno da upravljaju našom svakodnevicom. Naše navike, životni stil pa čak i karakter često su proizvod onoga što je skriveno ispod površine.

No, ono što je našem umu nepoznato i od čega se često brani racionalizacijom i neznanjem, našem je telu, začudo, potpuno dostupno! Jedan od načina na koji možemo dopreti do skrivene istine je kineziološki mišićni test. U upotrebi je još od Hipokrata, a njime će nam naše telo reći istinu o čemu god da ga pitamo.

Može nam otkriti uzroke određenih tegoba (psihičkih i fizičkih), zašto imamo probleme u odnosima ili na poslu, a pokazaće i odgovara da li nam zaista neki naš izbor (posla, partnera...) ili tek umno smatramo da smo dobro odabrali. Može nam reći od čega se branimo, šta uistinu želimo, čak i kad to sebi nismo spremni da priznamo... Mogućnosti su neograničene.

"Kineziološki mišićni test se najpre izvodio tako da klijent ispruži ruku ispred sebe u visini ramena, a ispitivač, odnosno terapeut, proverava koja je srednja snaga kojom klijent uspeva da zadrži ruku u ravni s podom dok mu je on pritiska na dole. Potom može proveravati određene tvrdnje pri čemu će, ako je tvrdnja istinita, mišići ostati čvrsti, a ruka ravna, a ako je neistinita, ruka, odnosno snaga mišića, će popustiti.

Taj test je i dalje u upotrebi, međutim, u posljednjih stotinak godina dostupan je još precizniji test koji radi po istom principu, ali se meri snaga mišića šake. Klijent oblikuje krug pomoću kažiprsta i palca, uz uput da ga drži čvrsto, ali bez napora, i pritom se ponovo testira snaga i čvrstoća mišića pri određenoj izjavi.

Moćne vežbe za buđenje kreativnosti: ulazak u riznicu nesvesnog...

Ovaj je test precizniji jer se mišići šake teže umaraju od mišića ramena i ruke pa će odgovor biti tačniji, posebno ako postavljamo puno tvrdnji u nizu", kaže psihoterapeutkinja dr Nada Kaiser koja se u svom radu već godinama služi ovom metodom koja joj pomaže da otkrije nesvesne probleme klijenata na kojima treba raditi. Istovremeno joj test pomaže da proveri da li je došla do ispravnih zaključaka u vezi s problemom klijenta.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj