Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Piazzetta sreće - festival magazina Sensa: dođite da zajedno širimo znanja i dobru energiju

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

piazzetta-srece-festival-magazina-sensa-dodite-da-zajedno-sirimo-znanja-i-dobru-energiju
Izvor: Profimedia/Shutterstock

Piazzetta sreće predstavlja jedinstveno mesto koje slavi život uz dobre vibracije, i širenje novih ideja i znanja.

Sensa magazin uz inspirativnu podršku svojih prijatelja vas poziva da budete deo ovog radosnog događaja koji se održava 26. i 27. septembra na Tašmajdanskom parku, u intervalu od 11 do 18 časova.

Dođite da zajedno učimo, inspirišemo se, širimo sreću i dobru energiju.

Vežbaćemo Ćigong i Tai Chi, crtati fraktale, slikati začinima duše, osvestiti lepotu sadašnjeg trenutka i naučiti kako da praktikujemo jogu na radnom mestu i svesno dišemo.

Očekuje vas i radionica na temu reprogramiranja negativnih emocija, škola aromaterapije, predavanje o ajurvedi i još puno edukativnih, zanimljivih i praktičnih aktivnosti.

Dobro došli!

PROGRAM

26. i 27. septembar

Tašmajdanski park

Subota 26. septembar

12:00 do 12:30 Vežbajte sa nama Ći Gong savez Srbije
12:00 do 14:00 Slikanje začinima duše Ružica Milovanović
12:30 do 13:00 Office yoga/yoga na stolicama Holistička akademija MAYA
13:00 do 14:00 Vežbe disanja Holistička akademija MAYA
13:00 do 14:00 Oshadi škola aromaterapije Branko Čičić
14:00 do 15.30 Duševna ravnoteža i telesni imunitet (predavanje/radionica) Dr Boško Hristić
16:00 do 17:00 Ajurveda – nauka o životu (radionica/predavanje) Dr Gordana Marković Petrović
16:00 do 18:00 Autoportret duše (radionica/crtanje fraktala) Škola integrativne fraktalnosti Iskon (Spomenka Divljan, Zorica Petrović, Vesna Živanović, Ljiljana Nestorović
16:00 do 18:00 Homeplace predstavljanje programa centra

Nedelja 27. Septembar

12:00 do 12:30 Tai chi vežbajte sa nama, Ći Gong savez Srbije
12.30 do 14:00 PEAT tehnika /konsultacije, Marija Zatezalo
13:00 do 14:30 Duševna ravnoteža i telesni imunitet (radionica), Dr Boško Hristić
13:00 do 14:00 Oshadi škola aromaterapije, Branko Čičić
16:00 do 18:00 Slikanje začinima duše (kreativna radionica), Ružica Milovanović
15:00 do 16:00 Svesno disanje i sadašnji trenutak /predavanje-radionica, Igor Ergić
16:30 do 18:00 Access Bars - alati koji vam pomažu da se otvorite za radost i izobilje predavanje/radionica, Jelena Milanović

Oba dana Izložba ilustracija “Inner Game” Vanja Seferović

Detaljnije o programu i učesnicima:

U subotu 26. septembra od 12:00 do 12:30 časova, zajedno sa članovima Ćigong saveza Srbije, vežbaćemo "Ba Duan Jin" - jedan od najpoznatijih sistema vežbi Ćigonga u svetu. Efekti ovog sistema su poboljšanje rada kardiovaskularnog sistema, jačanje imuniteta, usporavanje starenja i poboljšanje mentalnog zdrava.

Ći Gong savez Srbije u nedelju 27. septembra (od 12:00 do 12:30 časova) pokazaće vam kako da vežbate tradicionalni Tai chi. Izvodiće Yang formu 13 koja se sastoji iz 13 pokreta koji su kružni, neprekidni od početka do kraja, menjajući se između praznine i punoće, snagu i mekoću, kretanje i mirovanje. To je složena i multikomponenta aktivnost koja integriše fizičke, psihosocijalne, emocionalne, duhovne i bihevioralne elemente u smislu interakcije svesti i tela.

U subotu 26. septembra na Tašmajdanskom parku u okviru Sensinog festivala Piazzetta sreće, stručnjaci iz Holističke akademije MAYApokazaće vam vežbe disanja i kako možete da vežbate jogu na poslu.

piazzetta-srece-festival-magazina-sensa-dodite-da-zajedno-sirimo-znanja-i-dobru-energiju2
Izvor: Profimedia/Shutterstock

Od 12:30 do 13:00 časova vežbaćemo Office jogu na stolicama.

Joga na radnom mestu, poznatija kao Office joga, je izuzetno efikasan metod kojim se dolazi do uspešnog tima. U toku radnog vremena potrebno je napraviti kratku pauzu u kojoj vežbanje joge pomaže zaposlenima da se oslobode stresa, osveže i obnove energiju, i na taj način postaju produktivniji. Povećava im se koncentracija, kreativnost, jasnoća u donošenju odluka, jača imunitet, a smanuje se napetost, bolovi u vratu i leđima, glavobolja, anksioznost, vreme provedeno na bolovanju.

Vežbe disanja, od 13:00 do 14:00 časova - Naučiti disati svesno može biti dragoceno sredstvo u uspostavljanju ravnoteže u umu i telu. Kada svesno dišemo, boravimo u sadašnjem trenutku. Ukoliko smo previše u prošlosti, (razmišljamo šta je bilo, da li je trebalo da bude drugačije...) to nas vodi u depresiju, a ukoliko smo previše u budućnosti (imamo hiljadu planova i obaveza, brinemo kako da ih sprovedemo i držimo sve pod kontrolom) u anksioznost. Kada posedujemo svoj dah, niko nam ne može oduzeti unutrašnji mir.

U subotu i nedelju od 13:00 do 14:00 časova očekuje vas Oshadi škola aromaterapije Branko Čičić.

Branko Čičić je učitelj tehnike Transcendentalne Meditacije (1979), konsultant Mahariši AjurVede (2002), osnivač i predsednik Fonda Organska Srbija (2008), osnivač i predsednik Udruženja za AjurVedu Srbije „Maharišijev koledž za savršeno zdravlje“ (2009), konsultant Mahariši Aromaterapije (2013), međunarodni predavač iz Mahariši AjurVede, Maharishi College for Perfect Health, Holland (2017), međunarodni predavač iz Mahariši Aromaterapije, Maharishi College for Perfect Health, Holland (2018) i praktikant Mahariši Marma Terapije (2019).

Dr Boško Hristić (Centar "Kvantni talas") je holistički terapeut, diplomirao je na Medicinskom fakultetu 1980. godine. Od 1984. godine, stalno se edukuje i praktikuje ajurvedu, pulsnu dijagnostiku i tradicionalnu kinesku medicinu, ponirući duboko u uzrok bolesti i u jedinstvenu sliku o životnoj energiji čoveka i posledičnog stanja organa i sistema. Nakon dugo godina prakse u ajurvedi o kineskoj tradicionalnoj medicini, obogaćuje svoj rad izučavanjem duhovno energetske medicine u Francuskoj gde ovladava energetskom akupunturom koju koristi u lečenju sistemom od samo pet iglica. Njeno delovanje je usmereno na suptilne, nivoe ljudskog Bića i uklanjanje suštinske, duboke neravnoteže koja je izvor manifestacije fizičkih bolesti. Na Sensa Piazzetti sreće održaće predavanje i radionicu Duševna ravnoteža i telesni imunitet (subota od 14:00 do 15.30 i nedelja od 13:00 do 14:30)

Škola integrativne fraktalnosti Iskon u subotu od 16:00 do 18:00 časova održaće radionicu crtanja fraktala pod nazivom Autoportrat duše.

Bavljenjem bojama, linijma, formama, površinama i kompozicijama podstiču se i jačaju
sposobnosti savladavanja haosa, sposobnost organizovanja detalja u skladnu celinu,
unutrašnja fleksibilnost i pokretljivost, kreativnost - prvo na papiru, a kasnije u konkretnim životnim situacijama ili krizama.

Primenom tehnike INTEGRATIVNE FRAKTALNOSTI mogu se pokrenuti, oživeti, ojačati i
oplemeniti duševne snage čoveka: mišljenje, osećanje i volja.

piazzetta-srece-festival-magazina-sensa-dodite-da-zajedno-sirimo-znanja-i-dobru-energiju56
Izvor: Profimedia/Shutterstock

Homeplaceje prostor za razvoj tela i duha, mesto vašeg ličnog razvoja i mesto holistističkog pristupa gde možete odabrati razne programe, tehnike, grupni i individualni pristup, praktikovati različite stilove yoge (hatha, vinyasa flow, yin yoga, prenatal yoga), Qi Gong, Aktivne meditacije, Funtional Fit program i prolaziti kroz programe telesne terapije – Somatic experience.

U subotu 26.septembra od 16:00 do 18:00 časova Homeplace će predstaviti program svog centra, a njihov stručan tim biće na raspolaganju za sva vaša pitanja.

Igor Ergić, kreator programa Pristup sadašnjem trenutku i saradnik Sensa magazina, u nedelju od 15:00 do 16:00 časova održaće na Paizzetti sreće predavanje i radionicu Svesno disanje i sadašnji trenutak.

Na radionici i predavanju Jelene Milanović naučićete koji alati vam mogu pomoći da se otvorite za radost i izobilje (nedelja od 16:30 do 18:00 časova).

Jelena Milanović je autorka knjige Izaberi Sebe, stalna kolumnistkinja i saradnica magazina Sensa, NLP Trainer i Access Consiousness© BARS practicioner, edukator i fasilitator.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj