Negativna i štetna energija može ući u vaš dom na različite načine. Sam način ulaska loše energije u kuću nije toliko bitan, ono što je zapravo važno jeste da se razrešite te energije što pre, a u tome će vam pomoći ovi efikasni rituali za čišćenje kuće od loših vibracija i čišćenje energetskog polja doma. Jednu od stvari bitnih za ritual imate čak i u svojoj kuhinji!

Uklanjanjem loše energije iz doma, vratićete balans i harmoniju u svoj životni prostor. Ove rituale obavezno ponavljajte ako je neko u kući bolestan, kuću redovno posećuju drugi ljudi, preselili ste se, osećate da su se povećale negativne emocije ili vam se neprestano događaju nezgode.

Moćni rutali za čišćenje kuće od negativne energije, koje treba često da ponavljate:

1. Zapalite žalfiju, tamjan i kopal

Ovo je jedan od najstarijih, najbržih i najefikasnijih načina da očistite svoj životni prostor od negativne energije. Da biste očistili kuću bosiljkom, treba da otvorite ulazna vrata i sve prozore u vašoj kući. Upalite bosiljak i pustite da gori par sekundi. Zatim ugasite plamen i ostavite da se dimi kraće vreme. Najbolji način da započnete ovaj ritual je da idete oko sobe i pokrijete dimom što veći deo prostora. Upotrebite pero kako biste raspršili dim bosiljka u uglove sobe i ka plafonu. Prođite kroz svaku prostoriju. Ostavite bosiljak napolju kao bi sagoreo. Zatim upalite u kući tamjan ili kopal i ponovite ritual.

2. Pospite malo soli u ćoškove kuće, na ulaz i na prozore

Sipajte morsku so u četiri ćoška svoje sobe i ostavite ih tu 48 časova. ovo će da upije negativnu energiju prethodnih vlasnika i negativnu energiju ljudi koji su bolesni ili su u svađi. Nakon 48 časova vakumirajte ili očistite tu so i bacite napolje. Za dodatnu zaštitu sameljite šafran i pomešajte sa solju. U tibetanskoj tradiciji, zle energije ne vole miris šafrana, te stoga neće ulaziti u prostor gde ima šafrana. Zatim pažljivo očistite prozore i vrata koristeći mešavinu soka od 5 limunova i četvrtine šolje belog sirćeta. Kada se površine osuše, sipajte so na prozorska okna i na pod pored vrata, kako biste sprečili da se loša energija ponovo vrati.

3. Koristite zvuke i melodije

Mirne i tihe kuće prizivaju negativnu energiju, pa je zbog toga zvuk izuzetno važan metod čišćenja kuće od zlih i negativnih vibracija i energija. Hodajte oko svoje kuće dok zvonite zvoncetom, upotrebite zvučne činije, gongove ili jednostavno pustite optimističnu, omiljenu pesmu na radiju. Muzika će vam doneti unutrašnji mir i harmoniju, što će dodatno olakšati da oterate negativnu energiju iz kuće.

Izvor: Sensa