Svaki prostor ima svoju energiju, od doma do kancelarije, zgrade u kojoj živite i poslovnih prostora, važno je da između zidova vlada energetski sklad, kako napominju feng šui stručnjaci. Od toga da li je energija u domu povoljna, mogu zavisiti odnosi, ljubav, finansije, razvoj karijere itd.

Jedna od najvećih blokada za priliv novca u kući jeste nered. Kada je dom neuredan, stvari su razbacane, prostor je pretrpan - energija obilja jednostavno nema mesta da slobodno teče, da se množi i razvija. Nered je povezan sa finansijskim dugovima i blokadama. Zato je važno da što pre počistite dom, da se oslobodite stvari koje vam više ne služe, raspremite prostor i učinite ga urednim. U feng šuiju uredan dom privlači više pozitivne energije i povoljniji je za novac.

Takođe, kada je reč o dobroj energiji u kući i privlačenju novca važno je da obratite pažnju na ulaznavrata. Ovaj prostor treba da bude takođe uredan, alii osvetljen, vez natrpanih cipela u ulaznom delu i gomile jakni na čiviluku. Takođe, važno je da obratite pažnju i na postavljanje ogledala u ovom delu doma. Koja pravila za ogledala u hodniku postoje - pročitajte OVDE.

Kuhinja je srce našeg doma, i zato je važno da u njoj kreiramo energetsku ravnotežu i pozitivan duh. Kada se osećate prijatno u kuhinji, tako lepa energija može uticati na različlite aspekte vašeg života. Zbog toga u kuhinji treba sve da bude uredno, čisto, ispravno, jasno poređano. Uređaje koji ne funkcionišu treba reciklirati, kao i polomljeno posuđe koje treba izbaciti iz doma jer donosi negativnu energiju.

Prljav frižider je povezan sa neplaćenimdugovima, neočišćena rerna ukazuje takođe na probleme sa finansijama, kao i radni prostor za kuvanje koji nije uredan. Postarajtese da kuhinja bude čista kako biste privukli energijublagostanja.

Koji još feng šui savetiza poboljšanje energije u domu postoje - pročitajte OVDE!

Izvor: Sensa