Kupatilo je mesto u kojem održavamo higijenu, sređujemo se, ali može biti i naša oaza za opuštanje, male i srećne rituale, kao i kutak u kojem pronalazimo svoj mir na kraju napornog dana. Osećaj kada zaronite u toplu kupku punu opojnih mirisa je neprocenjiv, kao i kada skinete šminku sa lica na kraju dana i kažete sebi pred ogledalom - "Sjajna si".

Kako bi kupatilo pretvorili u divnu oazu, možete u njemu negovati određene vrste biljaka, dekorisati ga svećama i kristalima, kombinovati omiljene boje, ali i napraviti i sjajnu čaroliju mirisa. Kako bi kupatilo uvek divno mirisalo ne morate koristiti veštačke osveživače prostora koje u sebi sadrže hemikalije, već možete isprobati sjajne prirodne metode sa eteričnimuljima.

Za kupatila se najčešće preporučuju eterična ulja citrusa, poput mirisa limuna ili grejpfruta. Možete ih nakapati u difuzer, ali i iskoristiti jednostavnije. Sjajan trik jeste da nakapate nekoliko kapi eteričnog ulja na karton u unutrašnjem delu rolne toalet papira. Prijatan miris ispuniće celu prostoriju.

Takođe, na nekoliko tufera ili parčića vate možete nakapati nekoliko kapi eteričnog ulja i staviti na dno kante za smeće, pa preko stavite kesu za smeće. Ovo će ublažiti neprijatne mirise i učiniće da kupatilo miriše na čisto i sveže.

Sa eteričnim uljima možete napraviti i super sredstvo za čišćenje kade ili umivaonika.

  •  1/2 šolje sode bikarbone
  • 1 kašika belog sirćeta
  • 350 ml vode
  • 5 kapi eteričnog ulja bora
  • 5 kapi eteričnog ulja čajevca
  • 5 kapi eteričnog ulja limunske trave

Priprema: Pomešajte sodu bikarbonu i vodu, dodajte belo sirće i promešajte. Dodajte eterična ulja i dobro izmešajte. Za čišćenje koristite krpe od mikrovlakana, četke za ribanje ili stare četkice za zube. Možete smesu sipati u bočicu sa raspršivačem.

Od eteričnih ulja možete napraviti i sprej za osvežavanje prostora tako što ćete nekoliko kapi ulja razblažiti u vodi. Predlažemo da ove metode ne isprobate sve odjednom jer ćžete tako dobiti mešavinu različitih mirisa. Testirajte i izaberite onaj miris i metodu koaj vam najviše prija.

U video prilogu ispod poglčedajte još trikova za uvek mirišljavo kupatilo!

Trikovi za čisto i uvek mirišljavo kupatilo Instagram/carolina.mccauley

Izvor: Sensa