Božićni kaktus je cvet koji unosi boje i radost u dom tokom hladnih zimskih dana, posebno tokom praznika. Njegovi unikatni cvetovi su ono što ga potpuno izdvaja od drugih biljaka, ali da bi cvetao, važna je prihrana. Umesto veštakih đubriva, možete koristiti prirodnu prihranu sa listovima čaja.

Čaj sadrži brojne vitamine, minerale, antioksidanse i druge hranljive sastojke, a korišćenje sveže pripremljenog čaja može da bude korisno za hidrataciju, oplodnju i ishranu biljaka. Neophodno je uzeti u obzir pH vrednost koja je potrebna biljkama koje se zalivaju. Biljke koje uživaju u kiseloj zemlji dobro će prihvatiti i zalivanje čajem.

Čajna infuzija za prihranu božićnog kaktusa:

15 g listova čaja prelijte sa 500 mililitara ključale vode. Kuvajte čaj pola sata. Lagano navlažite tlo biljke običnom vodom za zalivanje. Ostavite čaj da se ohladi, a zatim ga nanesite na zemlju. Možete poprskati i listove biljaka sa ovom čajnom infuzijom.

Možete koristiti bilo koji čaj za tretiranje biljaka, ali je važno da bude organskog porekla. Treba izbegavati čajeve sa dodacima, aditivima, komadićima voća i bobica.

Ovakva prihrana preporučuje se jednom u dve nedelje. Nadamo se da će vas božićni kaktus obradovati velikim brojem pupoljaka i obiljem cvetova.

Izvor: Sensa