Kako da napravite savršen i udoban dom u 42 kvadrata? Umesto da tragate za dodatnim prostorom, pametno iskoristite prostor u maloj kvadraturi. Kako živeti sa manje stavri, ali imati sve što nam je potrebno, a da dom izgleda lepo - ideje možete pronaći u jednim stanu u Poljskoj koji je sređen u skandinavskom stilu.

Sa fokusom na prirodne materijale i boje, ovaj stan, koji je dizajnirala arhitekta i vlasnica Alicja Szmal-Baehr, izuzetno je topao i privlačan prostor. Pametni ormari se koriste u celom stanu kako bi se maksimalno iskoristio prostor za skladištenje, a istovremeno sačuvala i prostranost.

Jedna od najpraktičnijih uređenja u ovom domu jeste ostrvo u kuhinji u kome su skriveni sudopera, mašina za pranje sudova i rerna, a samo ostrvo predstavlja savršenu podelu između kuhinje i trpezarijskog stola. Viseća polica iznad ostrva pruža osvetljenje, a poseban pečat prostoru daju viseće zelene biljke. Frižider i ostava su takođe skriveni u kuhinji u belom ormanu koji predstavlja imitaciju zida.

Youtube/Printscreen/NEVER TOO SMALL Stan u skandinavskom stilu 42 kvadrata

Kako bi uštedela prostor, vlasnica stana je umesto ugaone garniture, koje su inače uglavnom velike, izabrla da sama napravi ugaonu sklapajući dva manja ležaj koji mogu da se rasklope i budu diodatni ležaj za goste.

Kupatilo je malo, ali da bi se vizualno učinilo većim, na zidu su velika ogledala, a iza ogledala odličan prostor za skladištenje u kojem je skrivena veš mašina. Spavaća soba ima krevet, noćne ormariće i belo orman koji je sjajno uklopljen uz zid, pa stvara utisak da je prostor veći.

U stanu je sve detaljno osmišljeno i iskorišćeno, da čak i ispod ogledala u hodniku postoji deo za odlaganje odeće. Poseban pečat domu daje sjajna i prostrana terasa. Pogledajte slike i video snimak ovog stana i pronađite ideje i inspiraciju za sređivanje ili preuređenje svog doma.


Izvor: Sensa