Mari Dajmond svoju Diamond feng šui metoduzasniva na tradicionalnim postulatima ove drevne kineske veštine uređenja doma, koju je nadogradila savremenim zapadnjačkim znanjima. Pre svega, to su kvantna fizika feng šui metode, zakon privlačenja, personalizovane feng šui smernice (prema datumu rođenja) i psihologija. Ujedinjene, tvrdi Dajmond, pomažu ljudima da transformišu svoju okolinu i svoj život.

PREDSOBLJE

Predstavlja ulaz u naš trodimenzionalni plakat za vizuelizaciju. Ako je neuredan ‒ zatrpan kutijama, cipelama i brdašcima jakni, ne nudi lepu dobrodošlicu u sopstveni vision board. Sklonite odeću i obuću od pogleda i držite hodnik urednim jer njegov izgled utiče na deset odsto naše sreće svakog dana. Ukrasite ga porodičnim fotografijama, lepom ukrasnom lampom, ili svežim cvećem, kristalima i predmetima koji će vam izmamiti osmeh kada nakon napornog dana dođete kući.

SPAVAĆA SOBA

Kada spavamo, jako smo osetljivi na energije oko sebe, a poslednje što vidimo pre spavanja najčešće je noćni ormarić. Zato se potrudite da ne bude pretrpan knjigama, lekovima, računima, električnim uređajima... Na njega radije odložite porodičnu fotografiju ili neku inspirativnu knjigu. Obratite pažnju i na sliku iznad kreveta. Izbegavajte motive vode jer mogu da podstaknu previše emocionalno ili depresivno raspoloženje, birajte platna opuštajućeg i romantičnog sadržaja.

DNEVNA SOBA

Idealno bi bilo da je stolić ispred garniture za sedenje okruglog oblika. Ako nije, ne treba da kupujete novi, samo sa njega sklonite novine, hranu, daljinske upravljače i dekorišite ga mirisnom svećom (upalite je čim uđete u stan), nekim predmetom toplih i vedrih boja, npr. činijom sa pomorandžama i belim kvarcnim kristalom ili ametistom ‒ mineralima koji uzemljuju.

RADNA SOBA

Položaj radnog stola je izuzetno važan jer utiče na priliv novca. Ako je sto naslonjen na zid, sprečavate sami sebe u napretku. U tom slučaju ga odmaknite od zida i neka vam vrata prostorije, dok sedite, budu u vidokrugu jer potencijalni klijenti, kao i novac, dolaze kroz vrata. Od dekorativnih predmeta, birajte one zlatnih boja jer privlače novac (npr. uramite diplome ili logo kompanije u zlatni okvir).

SAVET PLUS

Pre nego što uzmete kompas u ruke i angažujete članove porodice za pomoć pri razmeštanju nameštaja, ispoštujte ovo lično i najvažnije pravilo feng šui učiteljice ‒ reč je o raščišćavanju i eliminaciji nepotrebnih stvari, jer, kako Dajmond kaže: „Ako imate mesta u domu, imate mesta i u srcu.” Ovo je, takođe, savet kojeg treba svakodnevno da se pridržavate jer, ako ujutro spremite krevet, razbacane igračke po dnevnom boravku, trpezarijski sto i kuhinju, uveče ćete ući u dom koji odiše mirom i harmonijom.

Izvor: Sensa/Sensa.hr