Nered u kući prema feng šuiju je jedna od najvećih okidača za negativnu energiju i nepovoljnu atmosferu. Uredan dom je dom koji je raspoloženiji, srećniji, puniji energijom, dok nered može izazvati nervozu, napetost, loše vibracije.

Kada su pojedine stvari u domu ispunjene neredom, to može ukazivati i na određene karakteristike i promene u nekim aspektima života. Saznajte kako nered u pojedinim delovima kuće otkriva tajne energije i karaktera:

Prljavi prozori - Čišćenje prozora mnogima je najmanje omiljen kućni posao. Skoro svaka osoba ima barem malo prljave prozore. Prozori predstavljaju "oči" naše kuće, naš pogled na svet, a oreviše prljavi prozori koji blokiraju svetlost, ukazuju na želju da se izolujete od sveta. Najverovatnije, osoba koja ima prljave prozore je zatvorena i nedruštvena. Moguće je da je u pitanju strah od otvaranja pred ljudima.

Prljav šporet - Prljav šoporet ukazuje na nedostatk energije, umor i nedostatak vremena. Ovo može biti znak da vam je potrebna pauza, da ste preopterećeni.

Prljav trpezarijski sto i neoprani sudovi - Ako je na trpezarijskom stolu u kuhinji večni nered, to može ukazivati na stagniranje, da je soba zalutala i da ne zna šta dalje. To može ukazivati i na nedostatak motivacije, cilja u životu i entuzijazam. Neoprani sudovi koji ostaju u sudoperi preko noći često, mogu ukazivati na odlaganje rešavanje problema koji se iznova gomilaju.

Razbacana odeća - Psiholozi i stručnjaci iz oblasti bioenergije smatraju da je ovakav poremećaj karakterističan pre svega za one koji su nostalgični, pa iamju previše stvari koje im je žao da bace. Takođe, ukazuje na osobu koja brzo živi, kreativna je, ali nema vremena za sve. Potrebno joj je opuštanje.

Stare stvari koje treba da se bace - Ukoliko u domu postoji puno staih, beskorisnih stvari koje treba da se bae, ovo ukazuje na vezanost za prošlost. Takođe, prikupljaje stvari je povezano i sa potiskivanjem emocija i trauma, može biti i vid opsesivno-kompulzivnog poremećaja. Kod ovakvih sklonosti, važna je konsultacija sa stručnim licem.

Nered u ormanu - Vaše spoljašnje okruženje odražava vaše unutrašnje okruženje. Stoga, ako živite u okruženju koje je pretrpano, neuredno i stresno, šta to govori o tome kako se osećate iznutra? Stalno neuredan orman može da ukazuje da se osoba držite nekih starih uverenja o sebi, iluzornih, da skriva određene emocije i saznanja, i da se plaši da to pusti.

Ako je nered samo u spavaćoj sobi - Spavaća soba je najvažnije mesto u domu svake osobe. Ako tamo vlada totalni nered, dok je u svim ostalim prostorijama sve relativno čisto, to ukazuje na to može da ukazuje da osoba ima nedostataksamopouzdanja ili da nije dovoljno zadovoljna ljubavnim životom.

Nered na radnom mestu - Radna površina, na kojoj se nalazi gomila različitih papirića, šoljica, ukazuje na visok kreativni potencijal osobe, ali i na probleme sa organizacijom i strah od rokova. Pretrpane police za sto mogu ukazivati na određeni nivo detinjstva. Prema mišljenju stručnjaka, nered na radnom mestu ponekad govori i o nekom unutrašnjem razdoru.

Izvor: Sensa