Da li ponekad mašatate da pobegnete daleko od gradske gužve, imate svoju malu kuću sa baštom i živite jednostavnije? Takav san je imala i Paola Meril, umetnica, učiteljica i kreatorka Youtube kanala poznatog kao TheCottageFairy (Vila iz kolibe). Njen kanal i društvene mreže su izuzetno inspirativne i opuštajuće, jer svakodnevno deli video snimke svog života na selu, prelepe prirodne pejzaže, berbu divljeg bilja i cveća, Sunce kako izlazi i zalazi iza planina, njenog zeca i mnoge druge životinje, radove u kući i oko nje, umetničke projekte itd.

Osim divne estetike, svaki od njenih video snimaka prenosi važnu poruku, a mnogi od njih se fokusiraju na vežbanje svesnosti, pronalaženju mira, a kako sama kaže, to su "lekcije o životu u izobilju dok živite jednostavno".

"Doselila sam se ovde pre dve godine. Moja porodica je jedno vreme živela na ovim prostorima, a ja sam odrastala kao vojnik. Moj tata je bio u mornarici, pa smo se mnogo selili. Živela sam na Kubi, u Italiji, studirala sam književnost u Irskoj. Uvek sam imala blagoslov da se mnogo krećem, i nisam mogla da zamislim da se skrasim na jednom mestu duže od godinu dana. Ali kada sam završila fakultet, pohađala sam neke kurseve i osećala sam se prilično nemirno. Imala sam posao prodavca knjiga u gradu u kojem sam uživala, ali sam uvek bila prilično introvertna i žurba gradskog života za mene je bila previše. Odlučila sam da se prijavim za posao vaspitača ovde u severoistočnom Vašingtonu i preselia se kada sam dobila posao." - objasnila je u jednoj objavi.

Ideja o Youtube kanalu je nastala iz njene potrebe da proširi svoje kreativne aktivnosti pored slikanja i kreiranje sjajnih kućnih projekata. "Mislila sam da bih mogao da napravim video snimke svog umetničkog procesa. Onda sam shvatila da jednostavno volim da snimam video snimke, a mesto gde živim je tako lepo."

Kako se prilagodila na život van grada, u potpunoj tišini i izolaciji, Paola govori: "Bilo je to prilagođavanje, pogotovo kada sam navikla na grad i kada sam imao grupu prijatelja koji bi stalno izlazili. Dobijam mnogo pitanja o divljim životinjama i kako je biti usred ničega. Prijatelji su mi dolazili u posetu i oni smatraju da je tišina veoma čudna. Ali mi smo tako malo mesto da smo svi ili prijatelji ili poznanici. Osećamo se veoma povezano i svi pazimo jedni na druge. Nekoliko puta godišnje neko dođe do naše kuće da nam kaže nešto što se dešava za slučaj da nismo znali, jer telefonska usluga ovde nije uvek najbolja."

Pregledi na njenim vido klipovima iznova rastu, kao i broj pratilaca na društvenim mrežama. Razvila je "cottage" estetiku koja očigledno prija mnogima, a ono što pokušava da psotigne jeste da prense ljudima to da je lepota u malim stvarima. "Realnost svakodnevnog života je skoro ista za sve, svi imamo uspone i padove. Ali kada nešto pogledate umetničkim okom i nađete lepotu u svemu, to je nešto što me je uvek inspirisalo." Takođe, navodi da život na selu podrazumeva mnogo odgovornosi i obaveza, alid a ona u tome uživa.

"Najveća zabluda o ovom načinu života je da ga ljudi vide kao izuzetno skupog ili potpuno van domašaja. Definitivno razumem odakle to dolazi, jer ako pogledate cene stanova bilo gde, to je zaista šokantno. Ali dugo sam planirala ovaj potez. A ako neko zna normalnu platu vaspitača, zna da ne mogu da priuštim kupovinu kuće. Zato iznajmljujem i prihvatam štedljiviji način života i štedim da bih jednog dana posedovala svoju kuću."

Pogledajte neke od video snimaka kiz njene kolibe i sela. Ko zna, možda se i sami odvažite da promenite život i izaberete mirnije i prirodnije mesto za sebe od grada.

Izvor: Sensa