Orhideje važe za najlepše ali i najizazovnije biljke za gajenje. Nežne i delikatne, orhideje osećaju i najmanje zanemarivanje. 

Prema feng šuiju orhideja privlači ljubavnu sreću i priziva susrete srodnih duša, a najbolja pozicija za cvet je u spavaćoj sobi pored kreveta.

Ipak, gde god da stavite orhideju morate u nju uložiti dosta pažnje, jer je ona i zahteva. Postoje jednostavni trikovi zahvaljujući kojima će vaše orhideje uvek izgledati prelepo i biti zdrave.

Sada vam, predstavljamo savet sa You Tube kanala Hapiness Garden kako da vaša orhideja raste nekoliko puta brže.

U videu možete videti kako da napravite preparat koji će aktivirati sposobnost orhideja da upijaju nutrijente i maksimalno ih iskoriste.

Priprema: pomešajte jednu kašiku ovsenih pahuljica i 2 litre prokuvane vode. Ostavite da odstoji dok se voda ne ohladi, a zatim procedite tečnost.

U proceđenu vodu dodajte jednu kašičicu kvasca u prahu i dobro promešajte, pa ostavite da odstoji 2 sata.

U tečnost umočite komad pamučne vate i njome nežno obrišite listove orhideje. I kvasac i ovas sadrže materije koje sprečavaju rast nekih štetnih bakterija i gljivica koje izazivaju bolesti kod orhideja.

Ovim đubrivommožete jednostavno i zaliti svoje orhideje.

Ovas sadrži fosfor i kalijum koji su važni za rast i razvoj orhideja. Kombinacij akvasca i ovsa takođe pomaže orhidejama da zadrže vlažnost što duže. 

Možete i potopiti saksiju sa orhidejom u ovaj rastvor na 30 minuta ili jednostavno prskalicom poprskati celu orhideju. Trebalo bi da svoje orhideje nahranite ovim đubrivom dva puta mesečno.

  (Sensa)

BONUS VIDEO: