Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koje čakre treba odblokirati da bismo imali uvek dovoljno novca

Ono što mislimo o novcu, to novac "misli" o nama. Ako sebe ne vrednujemo dovoljno onda nećemo biti u stanju da naplatimo svoj rad.

  Izvor: Foto: Profimedia

Stav o novcu, kao i većinu drugih uverenja, usvajamo kroz porodično okruženje, o novcu mislimo ono što smo slušali od roditelja, a ista su uglavnom vezana za negativne stavove o nedovoljnosti novca i strahu da ga neće biti dovoljno. Strah od nemaštine je strah za opstanak u životu, strah od gubitka sigurnosti.

Osećaj sigurnosti je povezan s korenskom čakrom, pa svaki strah i osećaj nesigurnosti blokira energiju ove čakre koja je veza sa materijalnim svetom, novac je takođe veza sa materijalnim svetom, preko njega rešavamo egzistencijalna pitanja. Međutim, novac je ukorenjen u svakoj čakri, u skladu s njenom funkcijom i energija novca potiče od krunske do korenske čakre.

Proces materijalizacije započinje u sedmoj ili krunskoj čakri, kroz koju se "uliva" određeni potencijal energije i prolazi proces vizualizacije kroz šestu čakru (treće oko), koja predstavlja svet ideja. Tu su pohranjene sama ideja i uverenja o novcu. Kada zamislimo novac, to se odvija na mentalnom ekranu ove čakre, ako je ista blokirana, nismo u stanju da radimo vizualizacije u vezi novca ili intuitivno da prepoznamo neki dobar način da ga privučemo u svoj život.

Kako privući novac: 3 mentalne navike zbog kojih zarađujete manje nego što možete...

Kada radimo afirmacije tipa "ja živim u obilju, meni novac dolazi sa svih strana, iz poznatih i nepoznatih izvora", ako je ova čakra blokirana, javiće se milion sumnji i pitanja i sam proces će biti neuspešan. Novac je čista energija, izvan nas postoji obilje, međutim, naša lična uverenja, misaoni koncepti postaju prva prepreka ka manifestaciji tog obilja. Čim zamislimo veću količinu novca, odmah se javlja blokada uma koji kaže "ali kako, to je nemoguće", jer nas ograničavaju naše navike. Mi smo navikli da kroz naš život cirkulira mala količina novca.

Psihologija kaže da neka radnja, ponovljena 21 put postaje navika, tako smo naviku "malo novca" ili "novca nikada nema dovoljno" stekli relativno rano u životu, kada su nam odvajali malu količinu novca za užinu, dovoljno je da smo to uradili dvadesetak dana zaredom. Navike su zavisnički tip ponašanja i znamo kako ih je teško odbaciti, stoga je i mentalni stav o novcu veoma teško promeniti.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj