VEŽBE OD 12 MINUTA KOJE RADI GLUMICA HELEN MIREN U 77. GODINI: Super trening da telo bude vitko, zategnuto i snažno

Vežbe Helen Miren koje čine da glumica u 77. godini ima kondiciju i zategnuto telo - traju samo 12 minuta!

Toulouse / Goff Photos / Profimedia 16 May 2023. Helen Mirren and husband Taylor Hackford spotted at the Hotel Martinez during the 76th Cannes Film Festival 2023 Pictured: Helen Mirren,Image: 776105814, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Toulouse / Goff Photos / Profimedia

U 77. godini, britanska glumica Helen Miren i dalje je u formi, zdrava i aktivna. Za njen vitalni izgled zaslužan je i 12-minutni plan vežbi koji Helen koristi. Plan vežbi Kraljevskog kanadskog vazduhoplovstva, ili "Plan za fizičku kondiciju KSBKS", koristi se od 1950-ih, a posebno joj znači kako bi se pripremila za fizički aktivnije uloge.

"To je vežba koju radim ceo život. Samo veoma nežno dovodi u formu. Dve nedelje radiš i pomisliš: 'Da, sada bih mogla da idem u teretanu'", rekla je Helen.

KSBKS je skraćenica za "deset osnovnih vežbi". Dizajnirala ga je kanadska vojska 1950-ih za osoblje stacionirano u bazama bez teretane. Treninzi sadrže klasične vežbe sa telesnom težinom kao što su sklekovi, skokovi uvis, trbušnjaci i još mnogo toga, zajedno sa vežbama istezanja kako bi se osigurala funkcionalnapokretljivost. Dizajniran da razvije snagu i fleksibilnost , ovaj program vežbanja je nešto poput rane verzije HIIT treninga.

Kako izgleda 12-minutni trening?

Originalni plan ima različita vremena za različite nivoe težine, ali početni nivo treninga može da se završi za samo 12 minuta. Video za obuku je ispod.

Vežbe Helen Miren  You Tube

Dodirivanje prstiju - 5 ponavljanja. Savijanje u kukovima i dodirivanje prstiju ravnim rukama.

Podizanje kolena - 8 ponavljanja na svakoj strani. Stojeći, povucite koleno u grudi dok balansirate na jednoj nozi.

Bočno savijanje - 5 ponavljanja na svakoj strani. Stopala u širini ramena, jednu ruku podignite iznad glave, a drugu spustite na kolena.

Kruženje rukama - 12 ponavljanja na svakoj strani. Zadržite stav u širini ramena i rotirajte ruku u širokom krugu, lakat mora biti ispružen.

Abs - 5 ponavljanja. 

Podizanje grudi i nogu - 5 ponavljanja. Lezite licem nadole i podignite grudi i kolena od poda u tankom luku tako da vaš stomak jedino dodiruje pod.

Bočno podizanje nogu - 5 ponavljanja na svakoj strani. Okrenite se na jednu stranu i, držeći nogu ravnom, podignite je pod uglom od 45 stepeni.
Sklekovi - 5 ponavljanja.

Podizanje nogu - 5 ponavljanja. Ležeći na leđima, držite nogu ravno i podignite je pravo nagore za 90 stepeni.

Trčanje i skakanje - 50 ponavljanja, plus jedan skok. Trčite na mestu, brojeći korake. U koraku 50 savijte kolena, ispružite ruke unazad i napravite veliki skok sa dve noge, ispružite ruke u vazduh.

Ovu vrstu vežbe mogu da koriste ljudi bilo kog uzrasta da bi se vratili u formu. Ako ste stariji, van forme ili ste potpuni početnik, ovo je odličan način da počnete da vežbate i procenite nivo svoje kondicije. Jednom kada vam je ovaj trening lak i tražite sledeći izazov, možete jednostavno povećati broj ponavljanja.

Slike Helen Miren pogledajte u galeriji ispod!

Profimedia VEŽBE OD 12 MINUTA KOJA RADI GLUMICA HELEN MIREN U 77. GODINI

(Sensa/Sensa.story.hr)