Zamrznuto povrće najbolji je spas kada želite napraviti brzo, zdravo i ukusno jelo. Povrće možete pripremiti na razne načine pa su vam samim tim, sjajna jela nadohvat ruke.
I ne, nema bojazni da je reč o povrću koje nije zdravo (zato što je zamrznuto). Ako je verovati stručnjacima, ovo povrće je, osim što je jeftinije i dostupnije, zamrznuto kada je bilo sveže ubrano tako da ga bez brige možete pripremiti i obogatiti svoje recepte. Lista povrća koju donosimo u nastavku pomoći će vam da lakše osmislite svoje obroke.
Grašak
Na tiganju zagrejte maslac, dodajte beli luk, so, biber i komadiće slanine (opciono). Dodajte kuvani grašak i integralnu testeninu ili pirinač. Jelo možete posuti parmezanom, a ako izbegavate mlečne proizvode, odličan dodatak ovom jelu je i krupno mleveni kikiriki.
Kukuruz
Kao dodatak uz crveni pasulj, maslinovo ulje, beli luk, so i biber, ali i kao dodatak kuvanom pirinču ili deo punjenja za obožavani burito ova namirnica će sjajno da upotpuni vaša najdraža jela.
Prokelj
Izdinstajte piletinu u maslinovom ulju sa belim lukom. Skuvajte prokelj i dodajte piletini. Posolite, pobiberite i dodajte par kapi aćeto balsamika koji se inače koristi kao dodatak salatama.
Zelena boranija
Kuvajte ih ili dinstajte na maslinovom ulju i belom luku. Dodajte začine, so i biber. Zavisno o tome koju ste radnju odabrali, boraniju možete napraviti kao varivo ili kao salatu. Možete ih čak i izrezati na tračice (ili kako vam odgovara) i dodati ih namirnicama koje inače koristite za wok.
Brokoli
Dinstajte ga na maslinovom ulju. Dodajte so i crvenu papriku. Možete da je usitnite u blenderu i napravite gustu i kremastu supu. Pre posluživanja posipite rendanim sirom - izaberite stariji kačkavalj, a lep dodatak je i limunov sok.
Seckani spanać
Dinstajte ga na maslinovom ulju. Dodajte beli luk, so, biber i malo pavlake za kuvanje onu koju inače dodajete u omiljenu testeninu. Ovako pripremljeni spanać možete da dodate i u ukusnu fritatu koju pripremate za doručak ili večeru.
Karfiol
Dinstajte ga u tiganju sa maslinovim uljem. Dodajte so i beli luk. Možete da ga i skuvate ako ćete karfiol da pripremate kao salatu. Dodajte malo sirćeta i aćeto balsamika. Izvrstan je i kao zapečeni prilog. Nakon što ga skuvate dodajte hlebne kockice i pavlaku. Stavite ga u rernu i lagano zapecite.
Izvor: Fashion.hr
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!