Zbog svog zdravog sastava preporučuju se u vegetarijanskoj ishrani, piše Lepa&Srećna. Predlažemo jednu fantastičnu poslasticu od susamove paste uz koju ćete sigurno uživati. Posebno jer imate mogućnost da u ovaj dezert dodate džem koji volite.
Recept za kolač tahini
Sastojci:
1 litar mleka
1 čaša šećera (možete koristiti šećer po izboru)
4 pune kašike gustina
pola čaše taana
6 kašika pekmeza (za serviranje)
Priprema:
Šećer i gustin staviti u šerpu i uz mućenje postepeno dodavati mleko pa kuvati na umerenoj vatri dok se šećer ne otopi. Kad počne da se zgušnjava dodati taan, promešati i kuvati dalje na tihoj vatri dok se ne pretvori u krem.
Malo prohladiti, sipati u čaše do polovine, u svaku staviti malo pekzmeza pa je napuniti kremom. Kad se krem ohladi do sobne temperature, staviti ga u frižider i dobro rashladiti pre serviranja.
Izvor: Lepa & srećna