Za zdrav i hranljivdoručak koji će učiniti da se osećate energično i spremno na sve izazove tokom dana, pripremite ovsenu kašu sa bananama i jabukama. Ova kaša sadrži vlakna, proteine, minerale i vitamine, a priprema se za samo 5 minuta.
Sastojci:
1 izrendana jabuka
50 g ovsenih pahuljica
25 g iseckane mešavine orašastog voća (brazilski orah, bademi, pistaći i orasi)
1 kašičica cimeta u prahu
100 g punomasnog jogurta
1 banana
25 g suvog grožđa
25 g pomešanih semenki (suncokret, bundeva, susam i lan)
Priprema:
Izrendanu jabuku, ovsene pahuljice, semenke, pola mešavine orašastog voća i cimet pomešajte u jednoj posudi. U dobijenu smesu dodajte jogurt i 100 ml hladne vode, pa ostavite kašu da odstoji nekoliko sati tokom noći. U dobijenu kašu dodajte isečenu bananu, suvo grožđe i ostatak orašastog voća. Vaš doručak je spremn!
Izvor: Lovesensa
Recept za hleb sa koprivom: ukusno pecivo od heljdinog i ovsenog brašna (VEGANSKI RECEPT)
Hleb sa koprivom služite uz supe ili čorbe i dobićete zdrav ručak koji čisti organizam i pomaže u skidanju masnihnaslaga!
Sastojci:
- 1 šolja heljdinog brašna
- 1 šolja ovsenog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica himalajske soli
- 3 kašike cha semenki
- 1/1 šoljica maslinovog ulja
- 1 šolja jogurta
- 1 šaka sveže koprive
- 1 kašika sušenog ruzmarina
Priprema:
Uberite listove sveže koprive, operite ih i prelijte 1 litrom proključale vode. Ocedite ih i ostavite da se ohladi. Ohlađene koprive sitno naseckajte. Ostatak vode u kojoj su bile koprive ohladite i upotrebite za pripremu veganskog jajeta - pomešajte 3 kašike chia semenki i 9 kašika vode. Povremeno promešajte. Zagrejte rernu na 180 °C.
Pomešajte suve sastojke u jednoj posudi (heljdino i ovseno brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i himalajsku so), a mokre sastojke u drugoj (namočene chia semenke, maslinovo ulje i jogurt). U mokre sastojke umešajte seckanu koprivu i sušeni ruzmarin. Pomešajte zajedno sastojke iz jedne i druge posude.
Manji pleh obložite papirom za pečenje i kašikom stavite smesu u pleh i poravnajte.
Pecite 50 do 60 minuta, odnosno dok hleb ne poprimi zlatnu ili smeđu boju (proverite čačkalicom nakon 45 minuta pečenja).
Pečeni hleb ostavite da se potpuno ohladi i isecite ga na tanke kriške.
Izvor: Aura
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!