Sastojci:
- 240 g brašna, pola glatkog, pola oštrog, a može i samo glatko
- 120 g maslaca
- 1 kašika kisele pavlake
- 1/2 kašičice soli
- 1 jaje
Za preliv:
- 1 vezica sremuša ili medveđeg luka
- 1 činija kopriva
- 2 mlada luka
- 1 mileram ili punomasna kisela pavlaka
- 1 jaje
- 300 g smeđih šampinjona
- maslinovo ulje
Priprema:
Umesite testo sa hladnim maslacem i ostavite ga sat vremena u frižideru. Na maslinovom ulju prodinstajte naseckani mladi luk pa dodajte isckane pečurke, kada one puste tečnost dodajte seckani medveđi luk i iseckanu šunku. Čim luk uvene, maknite sa vatre, pobiberite i ostavite da se smesa ohladi.
Vrhove kopriva kratko skuvajte u vreloj vodi pa iscedite. U činiji pomešajte pavlaku, pripremljenu smesu od povrća, pečuraka i šunke, koprivu, jaje. Testo razvaljajte tako da površina bude veća od dna posude u kojoj će se peći jer ivice moraju biti izdignute. Izlijte smesu na testo i pecite 30-40 minuta na 170 stepeni.
Izvor: Jutranji.hr
Šta vaša omiljena kafa govori o vama? Izbor otkriva da li ste pomirljivi, spontani ili proračunati
Ne nasedajte na 5 trikova narcisa: Evo kako da pokvarite plan manipulatoru koji krši sva pravila
Šta vam daje a šta uzima pun Mesec? Izbor otkriva da li ste uzdržani ili optimistični, ali i šta vas uznemirava
3 horoskopska znaka izlaze iz teškog perioda 17. aprila 2025: Stavljaju tačku na sve što im smeta i što ih muči
Dnevni horoskop za 17. april 2025: Vaga je na vrhuncu kreativnosti, Lav nije kompletan ako nije centar pažnje