Kopriva bi trebalo da bude na jelovniku svih onih koji pate od alergija. Zahvaljujući njenim blagotvornim sastojcima, ona čisti krv, ublažava reumu i pomaže kod bubrežnih oboljenja. U ovom pikantnom jelu uživaće i oni koji ne vole previše njen ukus.
Sastojci:
- 800 g mlade koprive
- 60 g maslaca
- 3 jaja
- šolja ovsenih pahuljica
- 50 g struganog tvrdog sira
- mleveni biber, so
Kako terapija koprivom pomaže kod malaksalosti: čaj od koprive ublažava anemiju, umor i iscrpljenost
Priprema:
Koprive očistiti i popariti slanom kipućom vodom. Posle nekoliko minuta izvaditi i ocediti, iseckati i spustiti na 30 gr maslaca ili ulja da se dinsta sve dok voda ne uvri. U posebnom sudu penasto umutiti žumanca sa još 30 gr maslaca, u to usuti ovsene pahuljice, koprivu i sir. Dodati so i biber po ukusu, pa lagano u sve umutiti još i sneg od belanaca. Sipati u podmazanu tepsiju i peći na umerenoj vatri dvadesetak minuta.