Sastojci:

  • 300 g koprive
  • 400 g krompira
  • 3 kašike sojine pavlake
  • so i sveže mleveni biber
  • malo sveže izrendanog muskanog oraščića
  • nekoliko kašika maslinovog ulja
  • 2-3 kašike mrvica od hleba (prezli) pomešanih sa kašikom susama

Vegetarijanska čorba od zelja, koprive i sremuša: evo kako da napravite zelenu krem čorbu za ručak (VEGETARIJANSKI RECEPTI)

Priprema:

Ako imate više vremena, krompir skuvajte u kori i malo ohladite pa oljuštite i isecite. Za bržu pripremu, krompir oljuštite i isecite na kockice pa kuvajte u lagano posoljenoj vodi dok ne postane vrlo mekan, a zatim ga procedite. Za to vreme koprivu očistite, blanširajte i dobro ocedite. Koprivu sitno iseckajte, a kuvani krompir zgnječite u pire. Pomešajte ih i pritom dodajte sojinz pavlaku, so, biber i muskatni oraščić. Ako vam se čini da je smesa previše suva, umešajte kašiku maslinovog ulja.

Laka jela: taljatele sa pestom od kopriva (RECEPT)

Od smese oblikujte male pljeskavice, lagano ih nauljite i sa obe strane uvaljajte u mešavinu mrvica od hleba (prezli) i sezama. Stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite na 180 stepeni oko 25 minuta; posle 10 minuta pečenja pažljivo ih okrenite i ispecite do kraja.

Izvor: Sensa.hr