Ova gurmanska čorba oduševiće sve koje vole ukus pečuraka, a kada dodate povrće i začine dobićete bogatu čorbu koja će zadovoljiti ukus članova porodice i gostiju!
Sastojci:
- 300 g šargarepe
- 200 g celera
- 250 g krompira
- 100 g praziluka
- 200 g tikvica
- 100 g crnog luka
- 200 g belog pasulja iz konzerve
- 5 kašika maslinovog ulja
- kašika paradajz-pirea
- 1,2 litra supe od povrća ili vodu)
- 150 g čeri paradajza
- 500 g različitih pečuraka
- ruzmarin, so, biber i bosiljak
Priprema:
Očišćenu i opranu šargarepu, celer, tikvice i krompir iseći na kocke, praziluk na kolutove, a crni luk sitno iseckati. Pasulj iz konzerve ocediti. Crni luk malo propržiti na zagrejane tri kašike maslinovog ulja. Dodati šargarepu, celer i krompir i pržiti dva-tri minuta. Umešati paradajz-pire, kratko pržiti uz mešanje i sipati supu. Ostaviti da lagano ključa 30 minuta. Čeri paradajz iseći na četvrtine, a pečurke na listiće. Pečurke, pasulj, tikvice, praziluk i čeri paradajz staviti u posudu sa supom pa kuvati još 15 minuta. Posoliti i pobiberiti, a pre služenja čorbu posuti bosiljkom.
Izvor: Poljoprivrednik
Dnevni horoskop za 2. april 2025: Biku će neko probuditi uspavane emocije, Rak je na korak do istinske sreće
Kako se koristi grejpfrut za negu kože? Moćna voćka vraća licu sjaj, uklanja akne i pigmentne fleke
Koja je energija aprila 2025? Ivana nam otkriva tarot kartu koja predviđa harmoniju ako se čuvate jedne emocije
9 licemernih stvari koje radite s dobrim namerama: Način na koji dajete kompliment i kupujete poklon vas odaje
Koliko ste samouvereni? Prvo što vidite otkriva da li ste spremni na rizik ili vas parališu strahovi