Ova gurmanska čorba oduševiće sve koje vole ukus pečuraka, a kada dodate povrće i začine dobićete bogatu čorbu koja će zadovoljiti ukus članova porodice i gostiju!

 Veganski recept za moćnu detoks čorbu: kako se pravi zelena čorba puna vitamina i minerala (RECEPT + VEGAN)

Sastojci:

  • 300 g šargarepe
  • 200 g celera
  • 250 g krompira
  • 100 g praziluka
  • 200 g tikvica
  • 100 g crnog luka 
  • 200 g belog pasulja iz konzerve
  • 5 kašika maslinovog ulja
  • kašika paradajz-pirea
  • 1,2 litra supe od povrća ili vodu)
  • 150 g čeri paradajza
  • 500 g različitih pečuraka
  • ruzmarin, so, biber i bosiljak

 Brzo, jeftino i zdravo vegansko jelo: kako se pravi čorba od tikvica i krompira (RECEPT)

    Priprema:

    Očišćenu i opranu šargarepu, celer, tikvice i krompir iseći na kocke, praziluk na kolutove, a crni luk sitno iseckati. Pasulj iz konzerve ocediti. Crni luk malo propržiti na zagrejane tri kašike maslinovog ulja. Dodati šargarepu, celer i krompir i pržiti dva-tri minuta. Umešati paradajz-pire, kratko pržiti uz mešanje i sipati supu. Ostaviti da lagano ključa 30 minuta. Čeri paradajz iseći na četvrtine, a pečurke na listiće. Pečurke, pasulj, tikvice, praziluk i čeri paradajz staviti u posudu sa supom pa kuvati još 15 minuta. Posoliti i pobiberiti, a pre služenja čorbu posuti bosiljkom.

    Izvor: Poljoprivrednik