Sastojci (3 osobe):
Palačinke:
- 3/4 šolje mleka
- 1/4 šolje brašna od kinoe
- 1/4 solje pšeničnog brašna
- 1 manje jaje
- prstohvat soli
Fil:
- 1 veća jabuka
- 2 velike šljive
- 10 g putera
- 1 kašika šećera
- 1/2 kašičice cimeta
- 1 kašika ruma
Dodatak: po želji kukuruzni sirup
Napomena: (1 šolja = 250 ml)
Priprema:
Umutiti smesu za palačinke i ostaviti da odstoji oko pola sata. Ispeći palačinke na uobičajeni način. Od ove količine, dobije se 6 palačinki.
Za fil, oljuštiti jabuku i izrezati je na kockice. Izrezati i šljive. U šerpu staviti putar, šećer, cimet i voće. Kuvati na slaboj vatri, uz povremeno mešanje, dok sok ne ispari. Pred sam kraj dodati rum.
Filovati palačinke, stavljati po dve na tanjir, malo poprašiti cimetom i preliti kukuruznim sirupom.
Izvor: Coolinarika
Dnevni horoskop za 3. april 2025: Blizanci imaju potrebu da se osame, Vodolija reorganizuje životni prostor
Šta boja telefona govori o vama? Pobednici uvek imaju isti izbor, a najčešću biraju oni kojima je važna suština
Šta broj stana ili kuće govori o vlasniku? Numerologija otkriva da li na adresi živi intelektualac ili boem
“Zasadi drvo” – jedna vizija, šest godina, milion sadnica
Kako da gledate kroz ljude? Frojdova tehnika i danas radi, a zasniva se greškama koje svaki čovek često pravi