Sastojci (3 osobe):

Palačinke:

  • 3/4 šolje mleka
  • 1/4 šolje brašna od kinoe
  • 1/4 solje pšeničnog brašna
  • 1 manje jaje
  • prstohvat soli

Fil:

  • 1 veća jabuka
  • 2 velike šljive 
  • 10 g putera
  • 1 kašika šećera
  • 1/2 kašičice cimeta
  • 1 kašika ruma

Dodatak: po želji kukuruzni sirup

Napomena: (1 šolja = 250 ml)

Priprema:

Umutiti smesu za palačinke i ostaviti da odstoji oko pola sata. Ispeći palačinke na uobičajeni način. Od ove količine, dobije se 6 palačinki.

Za fil, oljuštiti jabuku i izrezati je na kockice. Izrezati i šljive. U šerpu staviti putar, šećer, cimet i voće. Kuvati na slaboj vatri, uz povremeno mešanje, dok sok ne ispari. Pred sam kraj dodati rum.

Filovati palačinke, stavljati po dve na tanjir, malo poprašiti cimetom i preliti kukuruznim sirupom.

Izvor: Coolinarika