Ovaj jednostavni hleb blogerke Alise Bunjevac dobija se mešanjem svih sastojaka u blenderu i ne sadrži pšenično brašno. Pun je proteina i zdravih masti, a odlično će ići uz lagane letnje namaze.
Sastojci:
- 400 g indijskih oraščića
- 8 svežih jaja
- ½ kašičice sode bikarbone
- kašičica soli
- 4 kašike kokosovog brašna
- oko 50 ml vode
Priprema:
Sve sastojke osim vode stavite u blender. Pomešajte dok ne dobijete gustu glatku smesu. Smesa ne sme da bude tvrda nego gusta dovoljno da se može preliti iz blendera u kalup uz pomoć spatule. Dodajte vodu ako je potrebno. Kalup za pečenje hleba obložite papirom za pečenje i pecite u parnoj rerni oko 70 minuta na 180°C. Ako nemate parnu rernu, na dno rerne stavite dublji pleh u koji prethodno sipate vodu.
Proverite čačkalicom da li se hleb ispekao - mora da bude suva kad je izvadite iz sredine hleba. Kada je hleb gotov, pustite ga oko 30 minuta da ostane u kalupu pre nego što ga izvadite. Neka se potpuno ohladi pre sečenja. Hleb je pun proteina i zdravih masti, od njega ste brzo siti, pa ga jedite u malim količinama.
Ovaj hleb se lako seče, pa ga možete celog iseći i zalediti porcije. Pre konzumiranja, ostavite ga da se odledi u frižideru. Odlično se slaže sa namazima od povrća.
Izvor: Zdrava krava
Dnevni horoskop za 3. april 2025: Blizanci imaju potrebu da se osame, Vodolija reorganizuje životni prostor
Šta boja telefona govori o vama? Pobednici uvek imaju isti izbor, a najčešću biraju oni kojima je važna suština
Šta broj stana ili kuće govori o vlasniku? Numerologija otkriva da li na adresi živi intelektualac ili boem
“Zasadi drvo” – jedna vizija, šest godina, milion sadnica
Kako da gledate kroz ljude? Frojdova tehnika i danas radi, a zasniva se greškama koje svaki čovek često pravi