Bundeva koja donosi zlatnobronzane tonove svakoj jeseni, obiluje vitaminom A i betakarotenom koji su izuzetno važni za očuvanje zdravlja očiju. Hranljivost bundeve i jaka antioksidantna svojstva čine je bitnom za kompletno balansiranje organizma, uključujući i očuvanje nervnog sistema.
Ova sočna zeljasta biljka bila je gajena još u starim kulturama na području Perua i Meksika, a od 16. veka počinje da se gaji i u Evropi. Mogućnosti pripreme i upotrebe bundeve su širokog raspona, mada je najsočnija kada se ispeče u rerni. Uz dodatak odgovarajućih začina možete dobiti zimski slatkiš ili zdrav slani obrok.
Dovoljno je da pripremljenu i isečenu bundevu stavite na pek papir i pečete na 180°C oko 45 minuta (vreme pečenja zavisiće od debljine bundeve), a nakon toga prepustite se mašti. Ukoliko želite da se zasladite, pečenu bundevu prelijte medom i cimetom, dok je za slanu varijantu potrebno malo maslinovog ulja, seckanog belog luka i začina po izboru.
Izvor: Lovesensa
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!