Sastojci:

  • 3/4 šolje brašna
  • 1 šolja šećera (bolje smeđeg ili kokosovog)
  • 2 pune kašike kakaoa u prahu (gorkog)
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica praška za peciva
  • 3/4 kašičice sode bikarbone

Druga grupa sastojaka:

  • 1 jaje
  • 1/2 šolje mleka
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1/2 šolje vode

Priprema:

U posudu za mućenje stavite prvu grupu sastojaka (brašno, šećer, kakao, so, prašak za peciva i sodu bikarbonu).

U posebnoj posudi izmešajte sastojke iz druge grupe, dodajte ih prvima i sve dobro umutite dok ne dobijete ujednačenu i glatku smesu.

Zagrejte pola šolje vode i kada proključa dodajte je u smesu, pa sve dobro izmešajte.

Zagrejte rernu na 180 stepeni, smesu izlijte u kalup i pecite oko 30 do 40 minuta.

Kolač isecitee na 12 kriški kada se ohladi i poslužite. Svaka kriška ima 200 kalorija pa tako možete lakše kontolisati njihov unos.

Izvor: Zadovoljna