Ova supa, kao što joj i ime kaže, vrlo delotvorno alkalizuje telo jer se priprema od vrhunskog alkalnog povrća niskog glikemijskog indeksa: celera i brokolija. Zahvaljujući svojim hemijskim materijama – apigeninu i ptalidu, koje proširuju krvne sudove, celer je idealan kod povišenog pritiska, a brokoli je pak uz svoja brojna nutritivna svojstva, vrlo bogat i hromom, koji nedostaje mnogima s metaboličkim sindromom, a hrom ga delotvorno uravnotežuje. Ovu alkalnu supu posebnom čine i vrhunski antiejdžing začini kao što su beli luk, kumin, kurkuma, đumbir, cimet i lan.

Leči štitnu žlezdu, pomaže kod ozbiljnih oboljenja i alergije: ovo su sve zdravstvene prednosti crne rotkve

Potrebni sastojci za četiri osobe

  • 1 veći koren celera, oljušten i nasečen na komade
  • 1 brokoli, veliki, nasečen na komade
  • 3 čena belog luka
  • 1 kašičica kumina
  • 1 kašičica cimeta
  • 2 kašičice kurkume
  • 1,5 cm korena đumbira, oljušten i sitno iseckan
  • biber
  • 1 mala kašika lanenog ulja
  • voda

3 prirodna antibiotika za borbu protiv prehlade i gripa: evo koje namirnice jačaju imunitet

Postupak:

U posudu debelog dna stavite celer i brokoli, ulijte toliko vode da dobro pokrije povrće, i zagrejte i pustite da proključa. Smanjite temperaturu i dodajte začine. Kada je povrće meko, dobro ga izmiksirajte. Poslužite u činijama i polijte lanenim uljem.

Izvor: Lovesensa