Heljda je poznata kao neizostavan antiejdžing sastojak, a odlična je kao dodatak povrću. Evo recepta za ukusno njelo od heljde i povrća...

Stir fry ili tehnika brzog prženja čini da se hranljive materije sačuvaju u namirnicama tokom pripreme, a evo jednog ukusnog recepta sa povrćem i heljdom!
Zdrave navike treba održavati te stoga obogatite svoj jelovnik prženim povrćem sa heljdom uz dodatak bundevinih i susamovih semenki. Umesto semenki možete da upotrebite i bundevino ili susamovo ulje.
Potrebni sastojci za dve osobe:
- 150 g povrća, kao što su praziluk, crvena paprika, brokoli, isečenog na komadiće
- 2 kašike limunovog soka
- polovina male kašike narendanog svežeg đumbira
- 50 g bundevinih semenki
- 25 g susamovih semenki
- 1 kašičica susamovog ili bundevinog ulja
- 150 g kuvane heljde
Postupak:
U posudu stavite đumbir i limunov sok, pobiberite i dodajte povrće. Neka odstoji 15 minuta. Zagrejte kašiku-dve vode u voku, ubacite povrće pa, brzo mešajući, kuvajte dok ne postane malo hrskavo. Na kraju dodajte kuvanu heljdu. Istresite na tanjir i prelijte hladno presovanim susamovim ili bundevinim uljem pa povrće pospite bundevinim i susamovim semenkama.
Izvor: Lovesensa