Stir fry ili tehnika brzog prženja čini da se hranljive materije sačuvaju u namirnicama tokom pripreme, a evo jednog ukusnog recepta sa povrćem i heljdom!

Zdrave navike treba održavati te stoga obogatite svoj jelovnik prženim povrćem sa heljdom uz dodatak bundevinih i susamovih semenki. Umesto semenki možete da upotrebite i bundevino ili susamovo ulje.

Ishranom protiv bakterija: 12 namirnica za borbu protiv urinarnih infekcija

Potrebni sastojci za dve osobe:

  • 150 g povrća, kao što su praziluk, crvena paprika, brokoli, isečenog na komadiće
  • 2 kašike limunovog soka
  • polovina male kašike narendanog svežeg đumbira
  • 50 g bundevinih semenki
  • 25 g susamovih semenki
  • 1 kašičica susamovog ili bundevinog ulja
  • 150 g kuvane heljde

Recept za čorbu od praziluka i krompira: neverovatno ukusno zimsko jelo

Postupak:

U posudu stavite đumbir i limunov sok, pobiberite i dodajte povrće. Neka odstoji 15 minuta. Zagrejte kašiku-dve vode u voku, ubacite povrće pa, brzo mešajući, kuvajte dok ne postane malo hrskavo. Na kraju dodajte kuvanu heljdu. Istresite na tanjir i prelijte hladno presovanim susamovim ili bundevinim uljem pa povrće pospite bundevinim i susamovim semenkama.

Izvor: Lovesensa