Stir fry ili tehnika brzog prženja čini da se hranljive materije sačuvaju u namirnicama tokom pripreme, a evo jednog ukusnog recepta sa povrćem i heljdom!
Zdrave navike treba održavati te stoga obogatite svoj jelovnik prženim povrćem sa heljdom uz dodatak bundevinih i susamovih semenki. Umesto semenki možete da upotrebite i bundevino ili susamovo ulje.
Potrebni sastojci za dve osobe:
- 150 g povrća, kao što su praziluk, crvena paprika, brokoli, isečenog na komadiće
- 2 kašike limunovog soka
- polovina male kašike narendanog svežeg đumbira
- 50 g bundevinih semenki
- 25 g susamovih semenki
- 1 kašičica susamovog ili bundevinog ulja
- 150 g kuvane heljde
Postupak:
U posudu stavite đumbir i limunov sok, pobiberite i dodajte povrće. Neka odstoji 15 minuta. Zagrejte kašiku-dve vode u voku, ubacite povrće pa, brzo mešajući, kuvajte dok ne postane malo hrskavo. Na kraju dodajte kuvanu heljdu. Istresite na tanjir i prelijte hladno presovanim susamovim ili bundevinim uljem pa povrće pospite bundevinim i susamovim semenkama.
Izvor: Lovesensa
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!