Miso supa je cenjeno jelo zbog mnogih dobrobiti i upravo zato ona nije samo kraljica popodnevnih obroka nego i doručka! U receptima za ovu jednostavnu supu iz knjige „Sushi – Korak po korak” (Školska knjiga), pronađite svoj novi omiljeni ukus.

Miso supa od komorača:

Recept za čorbu od praziluka i krompira: neverovatno ukusno zimsko jelo

Sastojci:

  • 2 kašike susamovog ulja
  • 500 g komorača, nasečenog na tanke kriške
  • 1 šargarepa
  • 2 praziluka bez listova, nasečena na ploške
  • 2 krompira, oljuštena i nasečena na kockice
  • 1 komad svežeg đumbira, oljuštenog i usitnjenog
  • 1 čen belog luka, usitnjenog
  • 1⁄2 male zelene feferone, nasečene na kolutiće
  • 1 mala crvena feferona, nasečena na kriškice
  • 1 kašika semenki komorača
  • so
  • 3 kašike crvene miso paste od ječma
  • 1,5 l ključalog daši temeljca ili vode
  • 150 g naseckane potočarke i jedna potočarka za ukras
  • 5 prepolovljenih mahuna boranije
  • 1 kašika sveže isceđenog limunovog soka

Obrok koji čisti creva i podstiče mršavljenje: savršena salata za detoks organizma

Priprema:

Zagrejte ulje u velikoj posudi za supu na srednje jakoj vatri. Dodajte komorač, šargarepu, praziluk i krompir pa kuvajte 4 – 5 minuta da povrće omekša. Pomešajte đumbir, beli luk, feferone i semenke komorača. Začinite solju i kuvajte 10 minuta na laganoj vatri. Rastopite miso u 120 ml ključalog daši temeljca ili vode. Umešajte miso smesu i ostatak daši bujona u supu. Kuvajte 15 – 20 minuta, dok krompir ne omekša. Dodajte potočarku i boraniju. Kuvajte još 3 minuta. Iscedite limunov sok u supu. Poslužite u dubokim tanjirima ili činijama. Ukrasite potočarkom i poslužite vruće.

Izvor: Lovesensa