Sastojci:
- 960 g krompira (na četvrtine isečenih)
- 2 šargarepe (na kolutove,140 g)
- 1 luk (100 g)
- 100 g iseckanog paradajza
- 2 velike kašike ulja
- vegeta,tamjan
- crvena paprika, peršun
- 1 velika kašika paradajz pirea
- 250 ml vrele vode
- 280 g graška (zamrznutog ili konzerva)
- 150 ml mleka
- sir po želji
Priprema:
U većoj šerpi zagrejte ulje, propržite luk zajedno sa paradajzom i šargarepom, dodajte krompiriće, paradajz pire, zaćinite sa začinom od suvog povrća i začinima po želji, mešati da se malo zapeče, pa dodati vrelu vodu, dobro izmešati, pa pustiti da proključa, tako otprilike nekih 15 minuta. Sad dodati grašak, opet izmešati, pa dodati mleko, iseckani peršun i malo tamjana. Dodajte još začina.
Uključite rernu na 200 stepeni Celzijusa. Pripremiti posudu u kojoj će se krompirići peći. Izručiti smesu koja se krčkala, prekriti folijom i staviti da se peče. Nakon 20 minuta skloniti foliju, posuti sirom po želji i zapeći toliko dok krompirići ne budu pečeni.
Izvor: Coolinarika
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!