Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sočni krompiri iz rerne: ručak koji ćete brzo zavoleti (RECEPT)

Krompiri iz rerne sa odličnom kombinacijom povrća i sira - vreme je za savršen vegetarijanski ručak!

  Izvor: Foto: Profimedia

Recept za potpuno drugačije pečene krompire sa povrćem i sirom - idealan ručak bez mesa!

Sastojci:

  • 960 g krompira (na četvrtine isečenih)
  • 2 šargarepe (na kolutove,140 g)
  • 1 luk (100 g)
  • 100 g iseckanog paradajza
  • 2 velike kašike ulja
  • vegeta,tamjan
  • crvena paprika, peršun
  • 1 velika kašika paradajz pirea
  • 250 ml vrele vode
  • 280 g graška (zamrznutog ili konzerva)
  • 150 ml mleka
  • sir po želji

Povezane vesti

Priprema:

U većoj šerpi zagrejte ulje, propržite luk zajedno sa paradajzom i šargarepom, dodajte krompiriće, paradajz pire, zaćinite sa začinom od suvog povrća i začinima po želji, mešati da se malo zapeče, pa dodati vrelu vodu, dobro izmešati, pa pustiti da proključa, tako otprilike nekih 15 minuta. Sad dodati grašak, opet izmešati, pa dodati mleko, iseckani peršun i malo tamjana. Dodajte još začina.

Uključite rernu na 200 stepeni Celzijusa. Pripremiti posudu u kojoj će se krompirići peći. Izručiti smesu koja se krčkala, prekriti folijom i staviti da se peče. Nakon 20 minuta skloniti foliju, posuti sirom po želji i zapeći toliko dok krompirići ne budu pečeni.

Izvor: Coolinarika

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj