Doručak je najvažniji obrok, pa je vrlo važno od kojih namirnica se sastoji, naročito ako želite da izgubite višakkilograma, piše Lovesensa.

Hrana koju jedemo za doručak treba da pruži dovoljno energije i hranljivih materija kako bismo regulisali apetit do ručka i ujutru imali snage za svakodnevne obaveze. Mnogi nutricionisti za doručak preporučuju visokoproteinsku hranu.

Visokoproteinska hrana pomaže da se duže osećate siti, jača mišiće, a istovremeno podstiče sagorevanje masti. Ako jedete poteine za doručak, imaćete odličnu dozu energije i regulisaćete nivo šećera u krvi. Namirnice koje sadrže puno proteina su mleko i mlečni proizvodi, riba, jaja, orašasti plodovi, mahunarke, karfuil, spanać, sojino mleko, urme, smokve, banane i jabuke.

Tokom procesa mršavljenja preporučuje se i hrana koja podstičće metabolizam, a vodeće namirnice među njima su zeleni čaj i ljute papričice. Ali, ako želite da izgubite kilogram važno je da neke loše navike zamenite dobrim i da odredite konačan cilj. Ne zaboravite da je vežbanje ključno u skidanju masnih naslaga, a uz proteinskidoručak pratikujte šetanje, plivanje ili jogu. Rezultati će biti brzo vidljivi.

Izvor: Lovesensa

 Kako da vam lice izgleda mršavije: jednostavne joga vežbe koje ceo Internet želi da proba

Vežbanje je ključno za zdrav i lep izgled tela, a zašto ga ne bismo onda iskoristili i za lepotu lica, piše Lovesensa.

Mnoge dame, pa čak i one vitke, žele da izgledaju mršavije u licu, a sudeći prema mnogim iskustvima joga lica vrlo brzo pokazuje odlične rezultate.

Umesto skupih tretmana, masažai kozmetike pune hemikalija, neka jednostavne jogavežbe lica postanu vaša rutina. Ove vežbe pomažu da skinemo masnenaslage u predelu jagodice i vilice.

Popularno konturisanje šminkom daje efekat "suženja" lica, ali sada to možete uraditi na prirodan način i vratiti mladalački izgled.

Ovaj videosnimak je pogledalo više od 5 miliona ljudi, a komentari su i više nego pozitivni.

Pogledajte nekoliko joga vežbi koje će pomoći da vaše lice izgleda mršavije i svežije!

Izvor: Lovesensa