S obzirom na sastojke ova supa je bogata vitaminima, mineralima i vlaknima, a sve to doprinosi mršavljenju i čišćenju organizma od nakupljenih toksina.

Niske je kalorijske vrednosti, pa je možete jesti bez griže savesti. Ukoliko vašu uobičajenu večeru zamenite ovom supom, primetičete jako brzo razliku u kilaži.

Za njenu pripremu će vam biti potrebno:

  • 1 veći batat
  • 3 srednje šargarepe
  • 20 gr skuvanog pasulja
  • 1 crni luk
  • 3 češnja belog luka
  • 1 celer
  • 1 kašičica mlevene crvene paprike
  • 1 kašičica mlevenog čilija
  • 1 lovorov list
  • so i biber
  • 1.5 litra bujona od povrća
  • 3 kašičica maslinovog ulja

Priprema:

Oljuštite batat i šargarepu, operite i isecite na male kocke. Luk i celer iseckajte što sitnije i izgnečite beli luk.

Maslinovo ulje zagrejte u dubljoj šerpi i dodajte crni luk, pa zatim dinstajte dok ne porumeni i dodajte i beli luk. Nakon toga dodajte i celer i sonstajte još minut, dva.

Dodajte i ostale sastojke, batat, šargarepu, so, biber, čili, mlevenu papriku i lovorov list, pa sve to prelijte bujonom i ostavite da se kuva.

Kada primetite da su batat i šargarepa omekšali, dodajte i pasulj.

Nakon kuvanja, štapnim mikserom ili blenderom izmiksaje sve kako biste dobili krem supu.

Izvor: Stil