Stručnjaci iz oblasti zdravlja uradili su detaljne analize kako bi pronašli koja dijeta je najdelotvornija i najblagotvorenija za zdracvlje u 2020. godini, piše Lovesensa.

Nutricionisti, stručnjaci za gojaznost, dijabetes, zdravlje srca i psiholozi uzeli su u obzir 7 različitih kriterijuma za određivanje najbolje dijete, a to su: brzo skidanje kilograma, dugotrajni rezultati, uticaj na kardiovaskularnisistem, smanjen rizik od dijabetesa, pridržavanje dijete bez teškoća, nutritivnu vrednost i celokupan uticaj na zdravlje.

Zaključili su da je prema svim parametrima MEDITERANSKADIJETA broj 1 u 2020. godini.

Mediteranska dijeta zasniva se na konzumiranju maslinovog ulja, namirnica bogatim omega 3 masnim kiselinama, voću, povrću, žitaricama od celog zrna i nemasnim proteinima koje unosite preko ribe i piletine. U ovoj dijeti značajno je smanjena konzumacija crvenog mesa.

Istraživanja pokazuju da su ljudi na Mediteranu zdravi, dugovečni i imaji smanjen rizik od gojaznosti. Stručnjaci to pripisuju njihovom aktivnom načinu života i zdravoj ishrani. Na mediteranskom području zabeležen je niži nivo oboljenja od karcinoma i srčanih oboljenja u odnosu na Ameriku, a to je zato što u njihovom režimu ishrane ne dominira šećer, zasićene masti i crveno meso, već zdrava nutritvna hrana.

Mediteranska dijeta čuva zdravlje srca, mozga i smanjuje rizik od karcinoma. Regulisanjem ishrane i smanjenjem kilograma sprečavate da vaš organizam napadnu hronična oboljenja.

Pored već nabrojanih namirnica, u mediteranskoj dijeti važni su orašasti plodovi, mahunarke, lagumi, maslinovoulje, aromatično bilje, začini, sir, jogurt i crno vino.

Ako želite da oslabite u 2020. godini, onda isprobajte mediteranski način ishrane koji je potvrđeno najdelotvornije sredstvo za skidanje masnihnaslaga u 2020. godini.

Izvor: Lovesensa