Izbegavanje hleba tokom dijete ponekad i nije baš najbolja i najzdravoija opcija, piše Lovesensa.

Hleb, kao i sve ostalo treba konzumirati u umerernim količinama, ali nam je potreban kako bismo dovoljno energije uneli kroz zdrav obrok.

Ugljeni hidrati smatraju se za glavne okidače prekomerne težine, ali i njihov unos ima važnu ulogu u funkcionisaju organizma.

Dajemo vam recept za zdrav i hranljiv hleb koji sadrži malo ugljenihhidrata, ali i sasvim dovoljno, baš koliko vam je potrebno. Kombinacija namirnica u ovom hlebu je pravi zdrav miks proteina i vlakana.

Recept za hleb sa niskim procentom ugljenih hidrata

Sastojci:

  • 1 1/2 šolje lanenog brašna
  • 1/2 šolje ovsenog brašna
  • 1 kašika praška za pecivo
  • 1 kašika soli
  • 1 kašika meda (5 - 10 kapi stevie)
  • 3 jajeta
  • 4 belanca
  • 1/2 šolje vode
  • 1/3 šolje ulja

Priprema:

Zagrejte rernu na 170 stepeni. Zatim pomešajte sve suve sastojke zajedno dok se dobro ne sjedine. Dodajte vlažne sastojke i mešajte dok se testo ne sjedini.

Ostavite testo da odstoji nekoliko minuta , a zatim sipajte u pouljenu posudu za pečenje.

Pecite oko pola sata ili dok hleb ne dobije zlatno-smeđu boju.

Prijatno!

Izvor: Lovesensa