Nekad smatran sirotinjskom namirnicom, rogač je danas sastojak najukusnijih slatkiša, a predstavlja zdravu zamenu za čokoladu i kakao.

Potrebno je:

(za 4-6 osoba)

2 šoljice crnog brašna (T-1100)
1/2  šoljice  pšeničnog integralnog brašna
1/2  šoljice  mlevenog rogača
prstohvat soli
5 dkg bele čokolade
kesica praška za pecivo
1/4 kašičice vanilin-šećera
1/2  kašičice sode bikarbone
3 žlice smeđeg šećera
3,5 dl sojinog mleka
1/2  šoljice kukuruznog ulja
1/2  šoljice suvog grožđa
2 žlice pirinčanog slada

Priprema:

Suvo grožđe potopite u malo tople vode na 10 minuta. Belu čokoladu narežite na kockice. U većoj posudi pomešajte sve suve sastojke (crno brašno, pšenično integralno brašno, rogač, belu čokoladu, prašak za pecivo, vanilin šećer, sodu bikarbonu, žuti šećer, so).

U drugoj posudi pomešajte sve tečne sastojke (sojino mleko, ulje, slad). Tečnim sastojcima dodajte oceđeno suvo grožđe pa tu smesu ulijte u posudu sa suvim sastojcima. Lagano mešajte dok se sastojci ne prožmu. U kalup za muffine položite 12 papirnatih čašica i rasporedite smesu. Pecite 35 minuta u pećnici zagrejanoj na 200 stepeni.