Ukusan zlatni sladoled od 2 najzdravije biljke! Sve sastojke možete kupiti u zdravoj hrani...

Sastojci:
- 700 gr kokosovog mleka
- 4 kašike javorovog sirupa
- 2 kašike kurkuma praha
- 1/2 kašičice đumbira u prahu
- 1/2 kašičice cimeta u prahu
- 1 kašika kokosovog ulja
- 1 vanilin šećer
- na vrh noža soli
- 50 gr koštunjavog voća
Priprema:
U šerpu sipajte sve sastojke osim voća i polako zagrejte na tihoj vatri.
Nemojte dozvoliti da mešavina provri, već sklonite šerpu sa ringle i ostavite da se ohladi.
Prespite u činiju u kojoj možete da mutite mešavinu mikserom i koja može da vam stane u zamrzivač.
Na svakih pola sata izmutite mešavinu. Dok je tečna, radite to žicom, a kad počne da se zamrzava, nastavite mikserom.
Svaki put vratite u zamrzivač. Ovo ponovite 5-6 puta, a pred kraj ćete morati da mikser uključite na najnižu brzinu.
Pred služenje, izvadite sladoled na kratko da ga lakše oblikujete kašikom.
Koštunjavo voće po izboru - lešnike, orahe ili pistaće - sitno naseckajte i pospite preko sladoleda pred samo služenje.
Recept: Kika K.
Izvor: Lepa&Srećna