Sastojci:
- 700 gr kokosovog mleka
- 4 kašike javorovog sirupa
- 2 kašike kurkuma praha
- 1/2 kašičice đumbira u prahu
- 1/2 kašičice cimeta u prahu
- 1 kašika kokosovog ulja
- 1 vanilin šećer
- na vrh noža soli
- 50 gr koštunjavog voća
Priprema:
U šerpu sipajte sve sastojke osim voća i polako zagrejte na tihoj vatri.
Nemojte dozvoliti da mešavina provri, već sklonite šerpu sa ringle i ostavite da se ohladi.
Prespite u činiju u kojoj možete da mutite mešavinu mikserom i koja može da vam stane u zamrzivač.
Na svakih pola sata izmutite mešavinu. Dok je tečna, radite to žicom, a kad počne da se zamrzava, nastavite mikserom.
Svaki put vratite u zamrzivač. Ovo ponovite 5-6 puta, a pred kraj ćete morati da mikser uključite na najnižu brzinu.
Pred služenje, izvadite sladoled na kratko da ga lakše oblikujete kašikom.
Koštunjavo voće po izboru - lešnike, orahe ili pistaće - sitno naseckajte i pospite preko sladoleda pred samo služenje.
Recept: Kika K.
Izvor: Lepa&Srećna
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!