Kajgana je jedan od omiljenih izbora za doručak. Ovo jelo daje nam fanstastičnu mogućnost da kombinujemo razne namirnice i tako stvorimo jedinstveno kulinarsko remek-delo. Ali, ovu kombinaciju kajgane do sada niste probali.
Tajni sastojak ove kajgane je zvezda jeseni - bundeva.
Iako vam možda na prvi pogled ne izgleda spojivo, na prvi zalogaj ćete shvatiti koliko su zapravo bundeva i jaje odlična kombinacija.
Recept za kajganu sa bundevom
Sastojci:
- 2 kriške bundeve
 - 4 jaja
 - 100 g parmezana
 - so, biber
 - maslinovo ulje
 - seckani peršun (po želji)
 
Priprema:
Oljuštene i očišćene od semenki kriški bundeve iseckajte na sitne kockice. U tiganj sipajte kašiku maslinovog ulja, pa zagrejte na srednjoj vatri. Ubacite bundevu i pržite dok ne omekša.
Umutite jaja, pa sipajte u tiganj i dodajte parmezan. Pržite uz mešanje, pa dodajte so, biber i peršun.
Služite uz pavlaku i dvopek.
Izvor: Lovesensa