Kajgana je jedan od omiljenih izbora za doručak. Ovo jelo daje nam fanstastičnu mogućnost da kombinujemo razne namirnice i tako stvorimo jedinstveno kulinarsko remek-delo. Ali, ovu kombinaciju kajgane do sada niste probali.

Tajni sastojak ove kajgane je zvezda jeseni - bundeva.

Iako vam možda na prvi pogled ne izgleda spojivo, na prvi zalogaj ćete shvatiti koliko su zapravo bundeva i jaje odlična kombinacija.

Recept za kajganu sa bundevom

Sastojci:

  • 2 kriške bundeve
  • 4 jaja
  • 100 g parmezana
  • so, biber
  • maslinovo ulje
  • seckani peršun (po želji)

Priprema:

Oljuštene i očišćene od semenki kriški bundeve iseckajte na sitne kockice. U tiganj sipajte kašiku maslinovog ulja, pa zagrejte na srednjoj vatri. Ubacite bundevu i pržite dok ne omekša.

Umutite jaja, pa sipajte u tiganj i dodajte parmezan. Pržite uz mešanje, pa dodajte so, biber i peršun.

Služite uz pavlaku i dvopek.

Izvor: Lovesensa