Ako volite kremastekolače sa notom limuna, onda će vas ova pečena poslastica oduševiti.

Sprema se brzo i lako, a dobićete kolač koji zaista vredi probati.

Pročitajte još:

4 RECEPTA ZA BAJADERE KOJE JOŠ NISTE PROBALI: sitni kolači koje najviše volimo

KOLAČ KOJI MOŽETE DA JEDETE I KADA ŽELITE DA SMRŠATE: neodoljivi slatkiš od jabuka i ovsenih pahuljica - spreman za 15 minuta (RECEPT)

20 RECEPATA ZA NAJBOLJE TORTE ZA VAŠU TRPEZU: Čokoladne, voćne, brze, zdrave, posne i kremaste - savršene su za svako slavlje (RECEPT)

Krempita na drugačiji način

Sastojci:

  • 150 g brašna
  • 450 ml mleka
  • 1 sok od isceđenog limuna
  • 130 g smeđeg šećera
  • 4 jaja
  • vanilin šećer za posipanje

Priprema:

Umutite u većoj posudi šećer i žumance, pa dodajte brašno postepeno i mešajte. Sipajte u smesu sok od luimuna i mleko, pa mešajte mućkalicom dok se ne sjedini.

Kada dobro umešajte, podmažite pleh dubine od oko 20 cm brašnom i uljem, pa sipajte smesu.

Pecite kolač oko sat vremena na 170 stepeni.

Dobićete sa strane lagane korice, a fil će unutra biti kremast i sočan.

Pospite vrh kolača vanilinim šećerom i poslužite.

Izvor: Lovesensa