Sastojci:
Korica:
100g keksa (može i dijetalni)
40 g neslanog butera
Fil:
5 g želatina
200g krem sira
50g jogurta
60g meda
200g šlaga
Pročitajte još:
Gornji fil:
1/2 kašičice želatina
50 ml soka od ceđene pomorandže
1 kašika šećera
Pripremu čizkejka pročitajte na sledećoj strani!
Priprema:
Samlevite keks tako da dbojete fini prqah, pa mu dodajte istopljeni puter i promešajte.
Od dobijene smese napravite željeni oblik za dno kolača i ostavite da odstoji u frižideru oko 30 minuta.
Fil pripremite tako što ćete 5g želatina u manjoj posudi pomešati sa 25 ml vode i ostaviti da odstoji oko 15 minuta.
U krem sir dodajte jogurt i 60 g meda, pa dobro umutite fil.
Napunite duboki tanjir vrelom vodom, pa u njega ubacite posudu sa želatinom i mešajte želatin dok se ne istopi, pa ga dodajte u fil sa sirom.
U posebnoj posudi umutite 200g šlaga, pa sipajte u fil. Sve dobro izmešajte, pa odvojite 150 g fila sa strane, a ostatak sipajte u kalup na koricu od keksa.
Vratite kolač u frižider na još 20 minuta kako bi se i fil stegao.
Pomešajte 5 ml vode sa 1/2 kašičice želatina i ostavite da odstoji 15 minuta.
U šerpu sipajte sok od pomorandži, želatin i kašiku šećera i kuvajte na blagoj vatri dok se želatin ne rastvori.
Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa suipajte u 150 g izdvojenog fila. Ako želite dodajte 2 kapi narandžaste prehrambene boje. Dobro promešajte i nanesite poslednji sloj na tortu.
Za dekoraciju na površinu torte stavite pucketavu foliju )foliju sa mehurićima= i vratite u frižider da odstoji još 3 sata.
Nakon toga uklonite foliju i dobičete ukusnu i lepo dekorisanu tortu.
Prelijte je sa malo meda i uživajte u ukusu!
Izvor: Lovesensa
Dnevni horoskop za 3. april 2025: Blizanci imaju potrebu da se osame, Vodolija reorganizuje životni prostor
Šta boja telefona govori o vama? Pobednici uvek imaju isti izbor, a najčešću biraju oni kojima je važna suština
Šta broj stana ili kuće govori o vlasniku? Numerologija otkriva da li na adresi živi intelektualac ili boem
“Zasadi drvo” – jedna vizija, šest godina, milion sadnica
Kako da gledate kroz ljude? Frojdova tehnika i danas radi, a zasniva se greškama koje svaki čovek često pravi