Zimska, bogata i dekorisana poslastica koju ćete obožavati.

Idealna je za prazničnu trpezu, a kombinacija fine korice i voćnog i mlečnog fila oduševiće sve sladokusce.

Recept za zimsku tortu

Sastojci:

Bademov biskvit

  • 55g putera, ohlađeno, isečeno na male komade
  • 50g mlevenih badema
  • 1 kašika šećera
  • 60g univerzalnog brašna
  • 1/4 kašičice soli
  • 1 kašika hladne vode

Pročitajte još:

20 RECEPATA ZA NAJBOLJE TORTE ZA VAŠU TRPEZU: Čokoladne, voćne, brze, zdrave, posne i kremaste - savršene su za svako slavlje (RECEPT)

ČUVENA ČOKOLADNA TORTA OD SAMO 3 SASTOJKA: posno, brzo i lako (RECEPT)

Recepti za najlepše posne torte: 10 poslastica bez jaja i mleka

Slojevi bele torte:

  • 2 1/3 šolje (290g) brašna za kolače
  • 3 kašičice (12g) praška za pecivo
  • 3/4 kašičice (3g) soli
  • 1 1/2 kašičice (7g) ekstrakta badema
  • 1 1/4 šolje (250g) šećera, podeljeno
  • 3/4 šolje (170g) neslanog maslaca, na sobnoj temperaturi
  • 1 šolja (240 ml) punomasnog mleka
  • 5 belanaca (150g)

Fil:

  • 140 g sveže ili smrznute maline
  • 60 g sveže ili smrznute crvene ribizle
  • 50g šećera
  • 1 kašika limunovog soka

Gornji fil:

  • 300 g neslanog maslaca, na sobnoj temperaturi
  • 350g zaslađenog kondenzovanog mleka
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

Za ukras:

  • sveže maline
  • sveža crvena ribizla
  • štapići cimeta
  • svež ruzmarin
  • šećer u prahu
  • crvena gel boja za hranu

Postupak pripreme torte pogledajte u video prilogu!

Izvor: Lovesensa