Ukoliko volite ukus zelenesalate, ali i da eksperimentišete u kuhinji, onda ćete sigurno želeti da probate ovaj recept.

Možete je jesti kao zaseban obrok ili kao prilog glavnom jelu.

Pročitajte još:

Hladna salata od TIKVICA: gotova za 10 minuta, a potrebno vam je samo par sastojaka (RECEPT)

Veganska salata od pasulja i pirinča: kako se priprema šarena salata VITAMINSKI ŠOK (RECEPT)

Sastojci:

  • 1 zelena salata
  • 3 paprika (žuta, cvena,zlena)
  • 1 krastavac
  • 1/4 manje glavice kupusa
  • 1 zelena jabuka
  • 1 paradajz
  • 1 crni luk
  • šaka korijander
  • 1/3 šolje maslinovog ulja
  • 2 kašike alkoholnog sirćeta
  • 2 kašike soka od isceđenog limuna
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica crnog mlevenog bibera
  • 1 kašika mlevenog origana
  • 1 kašičica čilija u prahu

Priprema:

Iseckajte na sitno sve sastojke, a iz paradajza izvadite semenke. Pomešajte maslinovo ulje, sirće isceđen limun, šećer, so, biber i mleveni origano i čili, pa sve promešajte.

Iseckano povrće sipajte u jednu posudu, promešajte, pa prelijte sa napravljenom tečnošću sa začinima.

Dobro promešajte i ostavite u frižideru da odstoji oko 10 minuta.

Poslužite kao obrok salatu ili kao prilog uz jelo.

Izvor: Lovesensa