Ukoliko volite ukus zelenesalate, ali i da eksperimentišete u kuhinji, onda ćete sigurno želeti da probate ovaj recept.
Možete je jesti kao zaseban obrok ili kao prilog glavnom jelu.
Pročitajte još:
Sastojci:
- 1 zelena salata
- 3 paprika (žuta, cvena,zlena)
- 1 krastavac
- 1/4 manje glavice kupusa
- 1 zelena jabuka
- 1 paradajz
- 1 crni luk
- šaka korijander
- 1/3 šolje maslinovog ulja
- 2 kašike alkoholnog sirćeta
- 2 kašike soka od isceđenog limuna
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica crnog mlevenog bibera
- 1 kašika mlevenog origana
- 1 kašičica čilija u prahu
Priprema:
Iseckajte na sitno sve sastojke, a iz paradajza izvadite semenke. Pomešajte maslinovo ulje, sirće isceđen limun, šećer, so, biber i mleveni origano i čili, pa sve promešajte.
Iseckano povrće sipajte u jednu posudu, promešajte, pa prelijte sa napravljenom tečnošću sa začinima.
Dobro promešajte i ostavite u frižideru da odstoji oko 10 minuta.
Poslužite kao obrok salatu ili kao prilog uz jelo.
Izvor: Lovesensa